Napredak udario u plafon, Kovačević i Zličić drže Vošu na pobedničkom kursu

Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2016, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napredak udario u plafon, Kovačević i Zličić drže Vošu na pobedničkom kursu

Novosađani u derbiju 19. kola Superlige slavili sa 2:0

Dve nedelje tokom kojih je Napred mogao da se odmeri protiv najboljih i vidi gde mu je mesto u superligaškom karavanu. A realnost kaže da su Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina ipak najbolji u Srbiji, pa bi Čarapani posle već trećeg poraza u poslednja četiri kola mogli da izgube i četvrto >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mesto na tabeli. U derbiju 19. kola Superlige na Karađorđu 2:0 za Novosađane. Voša je tako ostala na tragu Crvene zvezde, šest bodova iza vodećeg tima na tabeli, ali punih osam ispred Napretka, koji je u ovih pola meseca ipak udario u plafon i spoznao gde su limiti ekipe Dragana Ivanovića.

Prvi gol za Vojvodinu postigao je Vladimir Kovačević na centaršut Siniše Babića u 39. minutu derbi utakmice koja - a to dosta govori o srpskom klupskom fudbalu - nije išla u direktnom TV prenosu. Drugi je bio delo Lazara Zličića, jednog od igrača u koje novosadski superligaš polaže velike nade. Prethodno je Dušan Jovančić presekao napad gostiju iz Kruševca i prosledio loptu do  Zličića, da bi 19-godišnji vezista posle slaloma pored nekoliko čuvara u tom 54. minutu postigao svoj treći pogodak u sezoni.

Još dva ispita za četu Nenada Lalatovića u jesenjoj polusezoni. Javor u Ivanjici, pa Čuka u Novom Sadu. Neće biti lako Novosađanima. Napredak čeka Mladost, pa putuje na noge Javoru. Utisak je ipak da su Čarapani ono najgore preživeli. Doduše, ozbiljno ugruvani u porazima od Zvezde, Partizana i Vojvodine. Da im nije bilo Nikole Petrovića među stativama večeras bi u Novom Sadu možda bilo i bolnije.

Superliga, 19. kolo:

Nedelja:

Voždovac - Crvena zvezda 0:1 (0:0)

/Anđelković 55/

Bačka - Čukarički 3:1 (1:0)

/Bajić 4 pen, Trivunović 62, Švonja 75 - Ožegović 61/

Novi Pazar - Spartak Ždrepčeva krv 2:4 (2:1)

/Rušević 16, 36 - Mudrinski 40, 50, 81 Ivanović 54/

Radnički Niš - Borac 3:3 (2:2)

/Petrović 38, Arsić 39, Mrkić 60 - Delić 21, Mihajlović 36, 73/

Radnik - Rad 1:0 (1:0)

/Nikolić 35/

Vojvodina - Napredak 2:0 (1:0)

/Kovačević 39, Zličić 54/

18.00: Partizan - Javor Matis

Ponedeljak:

17.00: Mladost Lučani - Metalac

(FOTO: Star Sport)
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

SLS: Vojvodina lako sa najprijtanijim iznenađenjem prvenstva (FOTO)

Izvor: HotSport.rs, 04.Dec.2016

U derbi meču 19. kola Superlige Srbije Vojvodina je na svom terenu savladala Napredak 2:0 (1:0).. . Vojvodina nastavlja gde je stala, a to je potera u društvu Partizana za Crvenom zvezdom. Bila je ovo ‘prava mina’ za Novosađane u borbi za titulu, ali je Napredak pokazao najslabiju partiju od svih...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.