Kukolj: Donja Gradina najveći grad mrtvih, naš zadatak da negujemo kulturu sećanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2024, 12:55

Kukolj: Donja Gradina najveći grad mrtvih, naš zadatak da negujemo kulturu sećanja

Predsednica Udruženja logoraša Drugog svetskog rata iz Banjaluke Dobrila Kukolj rekla je danas da je Donja Gradina najveći grad mrtvih u kome su čitave porodice umirale od ruku ustaških zločinaca.
Ona je na obeležavanju Dana sećanja na žrtve ustaških zločina u logoru Jasenovac i NDH u spomen obeležju Donja Gradina rekla da je zadatak bivših logoraša i potomaka da čuvaju kulturu sećanja na događaje i nevine žrtve, i da se deci u školama priča o prošlosti koju ne smemo zaboraviti.
Ona je uputila zahvalnost predsedniku Vlade Srbije Milošu Vučeviću i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i rekla da je dobro što će se graditi spomenik u Gradini, jer će to biti mesto koje ljudi treba da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

(VIDEO) Andrija Mandić o rezoluciji u Srebrenici: Učinićemo sve da zaustavimo premijera Spajića u opasnoj nameri

Izvor: Danas, 12.Maj.2024

Predsednik crnogorske skupštine Andrija Mandić obratio se danas se na ceremoniji Dana sećanja na žrtve zločina u Jasenovcu u Donjoj Gradini, prenosi RTRS. 

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.