(VIDEO) Andrija Mandić o rezoluciji u Srebrenici: Učinićemo sve da zaustavimo premijera Spajića u opasnoj nameri 1Foto: (BETAPHOTO/SKUPSTINA CRNE GORE)

Predsednik crnogorske skupštine Andrija Mandić obratio se danas se na ceremoniji Dana sećanja na žrtve zločina u Jasenovcu u Donjoj Gradini, prenosi RTRS. 

„Da vam prenesem poruku i kao predsjdnik jedene srpske političke organizacije, predstavnik srpskog naroda u Crnoj Gori, da braćo ne sumnjate u nas, u vaše sunarodnike.

Prošli smo svašta, razbili su nam zajedničku državu sa Srbijom, proterali su nam bili srpski jezik, pretili su nam da će nas traktorima proterati u Srbiju.

Diskriminaciju i nasilnu asimilaciju vršili nad našim narodom i u konačnom kada su udarili na našu crkvu i naše svetinje, tada se sve promenilo“, rekao je Mandić.

On je dodao da se to nije promenilo onako kako bi želeo srpski narod da se odjednom, nešto što je išlo 30 godina u jednom smeru, da se preko noći okrene i zauzme onu stranu istine i pravde, ali se ipak mnogo toga promenilo od 30. avgusta 2020.

„Mi smo podržali i podržavali do sada ovu vladu zato što je alternativa bila onima što su nas proterivali na traktorima i onaj čovek koji je bio simbol antisrpstva u čitavom regionu, oni bi preuzeli vlast u Crnoj Gori.

Mi ovih dana vršimo pritisak na premijera Spajića i vladu da odustanu od najavljene odluke da u UN podrže Rezoluciju koja je uperena protiv srpskog naroda, Republike Srpske i Srbije i nastavićemo to da radimo“, naglasio je Mandić.

„I nismo mi vezani za bilo kakve fotelje ili bilo što iako se vode razne prljave kampanje i od onih od kojih bi se to najmanje moglo očekivati, ali bi želeli da imamo razumevanje vaše.

Da imamo razumevanje ovih nevinih duša koje se nalaze iza nas, da znaju da mi nećemo dozvoliti, da je to crvena linija da se vrati onaj koji nas je diskriminisao uništavao srpstvo u Crnoj Gori da se vrati ponovo na vlast.

Uradićemo sve što je u našoj moći, zajedno sa našom crkvom, zajedno sa našom braćom, ujedinjeni kao srpski političari, kao srpski narod da zaustavimo ovog premijera u jednoj lošoj i opasnoj nameri.

Ali samo nećemo dozvoliti, kažem, to je ona crvena linija da onaj koji nas je tlačio, koji nas je ponižavao, koji je želeo da ne živimo u Crnoj Gori da preuzme tu državu“, rekao je Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari