Milojević: Možda odigramo još jedno finale

Izvor: Mondo, 03.Maj.2016, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milojević: Možda odigramo još jedno finale

Trener Mege čestitao igračima na pruženom maksimumu u plej-of seriji protiv Crvene zvezde, a kapiten Zagorac u porazima pronašao motiv za Superligu.

Osvojen Kup Koraća i častan poraz od Crvene zvezde (0:3) u finalu plej-ofa ABA lige čine ovu sezonu fenomenalnom za ekipu Mega Leksa.

Usled povreda koje su nanizali poslednjih nedelja, u finalnu seriju regionalnog takmičenja ušli su kao autsajderi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Uprkos rečima optimizma i odbijanju da se predaju dok igra traje, nisu mogli da ostvare ni "počasnu" pobedu, mada u prvoj, pa i trećoj utakmici, nisu bili ni daleko od nje.

Dejan Milojević na konferenciji za novinare je čestitao "prijatelju Dejanu Radonjiću na svim uspesima ove sezone", ali i svojim igračima.

"Dali smo maksimum, međutim za protivnika snage Crvene zvezde, to nije bilo dovoljno. Momci su igrali iznad mogućnosti. Rotacija nam je skraćena, par igrača nikada nije igralo ozbiljnije takmičenje. Nekoliko njih je dobilo priliku da igra finale, a nisu imali minute tokom sezone. Splet okolnosti je takav, šta je tu je", rekao je Milojević.

Sezonom u celini je "prezadovoljan" i ne isključuje mogućnost da se Zvezda i Mega u junu bore za još jedan trofej.

"Da nam je neko na početku sezone rekao da ćemo igrati finale, koliki god da sam optimista, teško da bih mu verovao. Nadam se da ćemo se što pre oporaviti, jer domaća liga počinje za nekoliko dana i moramo da je dočekamo spremni. Ovog puta je pobedila kvalitetnija ekipa, a možda se ponovo sretnemo u finalu. Nikad se ne zna".

U trećem meču (49:61) su napadi potpuno zatajili.

"U pitanju je premor. Prva dva meča smo napadački igrali jako dobro, treći jako loše... S obzirom na našu rotaciju, više od ovoga se nije moglo. Imali smo snage za jedno poluvreme. Pokušavao sam igrače da odmorim izmenama, ali momci koji su ulazili sa klupe nemaju kvalitet da se suprotstave Crvenoj zvezdi. Kada smo kompletni, Crvena zvezda je i dalje kvalitetnija, ali u toj situaciji možemo da igramo angažovanije i borbenije. Ovako smo imali samo jedan promil šansi da osvojimo titulu".

Rade Zagorac ostavio je srce na parketu, ali i njega je "izdala" snaga u svakoj od tri utakmice.

"Zvezda je pokazala da je najkvalitetnija ekipa u regionu. Mi smo pružili koliko smo mogli, a svi znaju u kakvoj situaciji se nalazimo zbog povreda. Nismo pobedili Zvezdu nijednom ove sezone i to će nam biti dodatni motiv za mečeve koji nas čekaju".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.