Manojlović: Presrećan sam, ništa od ovoga nisam očekivao

Izvor: Sportske.net, 29.Sep.2016, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manojlović: "Presrećan sam, ništa od ovoga nisam očekivao"

Golman Crvene zvezde Filip Manojlović priznao je da nije očekivao da će u svega nekoliko nedelja stati na gol šampiona Srbije i dobiti poziv u nacionalni tim.

Jedan od najtalentovanijih srpskih golmana Filip Manojlović rekao je da nije očekivao da će tako brzo dobiti šansu u Crvenoj zvezdi, a posebno ga je obradovao i poziv selektora reprezentacije Slavoljuba Muslina.

"Sve je ovo neočekivano. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Drago mi je što sam se vratio u svoj klub. Nisam očekivao da će se sve to tako brzo desiti. Prijaju mi pohvale koje dobijam, to me gura da radim još bolje i jače i da se što više dokazujem", rekao je Manojlović agenciji Beta.

Manojlović je sezonu počeo kao pozjamljen igrač u Bačkoj. Posle dobrih igara u Bačkoj Palanci, ali i loše forme Damira Kahrimana, stručni štab Zvezde je odlučio da ga vrati, a prvu šansu je dobio na najvećem ispitu, u "večitom" derbiju protiv Partizana.

"Bio sam spreman da odmah zaigram, iako se sve desilo veoma brzo. Iskustvo iz Bačke mi mnogo znači. Dok sam bio u Bačkoj, igrao sam i protiv Partizana i protiv Vojvodine, što mi je pomoglo da sve lakše podnesem", kazao je Manojlović, koji je posle "večitog" derbija branio u Kupu protiv ČSK-a i prvenstvu protiv Vojvodine.

Govoreći o duelu sa Partizanom (0:1), Manojlović je naveo da nije osetio nikakav pritisak, niti opterećenje, već da je samo radio svoj posao.

On je na tri utakmice ove sezone u Zvezdi primio dva gola, ali je bio iskren i rekao da baš i nije imao mnogo posla na tim susretima.

"Nije bilo puno šuteva i mnogo šansi. Ali, zadovoljan sam kako komuniciram sa odbranom i kako obavavljamo posao. Primili smo dva gola na tri utakmice, što nije loše, ali ćemo se truditi da to bude još bolje", kazao je Manojlović.

Mladi golman šampiona Srbije je u međuvremenu dobio poziv selektora Muslina i biće u timu igrača iz Superlige na prijateljskoj utakmici protiv Katara.

Prema njegovim rečima, poziv je neočekivan i veoma mu je drago što ga je dobio.

"Neočekivano, zaista. Veoma mi je drago što sam ovde i radujem se što sam deo reprezentacije. Uvek ću davati sve od sebe, kao i do sada, treniraću maksimalno i nadam se da ću iskoristiti šansu ako mi se bude ukazala", rekao je Manojlović.

Filip Manojlović je član generacije srpskih omladinaca, koja je prošle godine na Novom Zelandu postala prvak sveta. Ovaj dvadesetogodišnjak je tada bio zamena kapitenu Predragu Rajkoviću.

Upitan da li će zapretiti bivšem saigraču iz Zvezde i omladinske selekcije, koji je u međuvremenu postao prvi golman A reprezentacije, Manojlović je uz osmeh odgovorio da "nema pretnji niti bilo čega".

"Redovno se čujem se Rajkom, mada nismo razgovarali otkako sam dobio Muslinov poziv. Nismo još pričali o ovome, ima vremena", naveo je Manojlović.

Manojlović će večeras verovatno dobiti šansu na utakmici protiv Katara. Konkurent će mu biti golman Partizana Filip Kljajić.

Utakmica Srbije i Katara igra se večeras od 18 časova u Dohi.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.