Izvor: HotSport.rs, 29.Apr.2016, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE TALEK: U Srbiji nema taktike, a Zvezda je kao PSŽ, svi žele da nas pobede

Francuski fudbaler u Crvenoj zvezdi, Damjan Le Talek, za francuski “Sofoot” dao je više nego zanimljiv intervju. Pričao je, između ostalog, o svojim igrama, uticaju Srbije na njega, kao i o dominaciji Crvene zvezde u srpskom fudbalu.
Le Talek je za francuski portal pričao o stilu igre u Srbiji:
– Srpski fudbal se više svodi na umeće pojedinca nego na taktiku. Imam sreće što igram u najboljoj ekipi, pa je mnogo lakše. Imamo loptu često, kao PSŽ. >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << Zvezdu svi žele da pobede. U suštini, dobar je fudbal, rekao je Le Talek, da bi potom pričao o tome kako je prelazak u Zvezdu uticao na njega:
STIGLI REZULTATI: Koliko je ozbiljna povreda Nemanje Dangubića?

– Iza mene je par turbulentnih godina, i srećan sam što sam u dobrom timu, konačno. Odgovara mi ovo, ranije sam bio mnogo defanzivniji, statistika mi je zbog toga bila loša. Ovde sam za tri meseca dao dva gola i imao dve asistencije, iskren je Le Talek, da bi potom pohvalio trenera Božovića:
– Konačno je neko prepoznao kakav fudbal volim! Ovde imam slobodu, imam saigrače koji razumeju fudbal, moja dodavanja, lopte…
Za kraj, otkrio je da nije zaboravio ni sam početak svoje karijere:
– Igram zadnjeg veznog, ali volim da dam gol. Zato sam i došao ovde… Zvezda je dobar tim, rekao je sjajni Francuz.
IBANJEZ OBEĆAO DELIJAMA: Ako treba umrećemo na terenu…

Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Fudbal

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Le Talek: '' Ja sam prvi 'Trikolor' koji je imao m**da da dođe ovde i igra protiv Partizana!''

Izvor: Sportske.net, 29.Apr.2016

Zvezdin vezista se ponovo oglasio u francuskim medijima, otkrivajući svoja dosadašnja iskustva iz Beograda i Srbije...Očigledno, u Francuskoj veliku pažnju posvećuju igrama Damijana Le Taleka u dresu Crvene zvezde ove sezone...Posle ''Frans Fudbala'', Zvezdin fudbaler je ovih dana intervjuisan i...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.