Humanitarna misija crveno-belih u Gračanici

Izvor: RTS, 04.Maj.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarna misija crveno-belih u Gračanici

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su u Gračanici humanitarni meč u sklopu akcije "Igrajmo za bebe na Kosovu". Ceo prihod sa meča biće uplaćen lokalnom porodilištu. Crveno-beli su predhodno obišli manastir Gračanicu. Susretu na sportskom kompleksu "Dragan Džajić" prisustvovalo je oko 4.000 gledalaca.
FK Crvena Zvezda savladala je lokalni klub iz Gračanice sa 4:0. Utakmica je odigrana pred >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nekoliko hiljada ljudi, a atmosfera na sportskom komplesku „Dragan Džajić" u Gračnici je bila izuzetna.

Dvostruki strelac za crveno-bele bio je Nemanja Ivanović koji je načeo mrežu domaćeg tima u 22. minutu. Nešto kasnije postigao je i drugi gol, a u samoj završnici prvog poluvremena rezultat je na 3:0 povećao je Nenad Gavrić. Posleđi gol u ovom meču postigao je Lazar Trifunčić, u 50 minutu igre.
Sve je proteklo mirno, a nakon utakmice najvatreniji navijači su istrčali na teren kako bi od fudbalera Crvene zvezde dobili dresove svojih omiljenih igrača.

Rezultat je mogao da bude i veći u korist Crvene zvezde da golman domaćeg tima Andrija Jovanović nije branio odlično.
Publika u Gračanici nije zaboravila stradalog Dimitrija Popovića, mladog fudbalera iz ovog mesta koji je ubijen 2005. godne. Navijači su skandirali i stradalom navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću koji je izboden nožem u Instanbulu tokom košarkaškog meča Crvena zvezda - Galatasaraj.
Pre meča crveno-bela ekspedicija je posetila manastir Gračanicu.

Gostovanje u Gračanici prvi je Zvezdin dolazak u južnu srpsku pokrajinu nakon devet godina i Kup utakmice sa Mokrom Gorom u Zubinom potoku.
Crvena zvezda je na ovaj susret otputovala u kombinovanom sastavu. Na spisku putnika našli su se: Damir Kahriman, Mamadu Mbođ, Nenad Gavrić, Vladimir Jovović, Filip Manojlović, Nemanja Ivanović, Dušan Živković, Marko Mijailović, Miloš Stojanović, Nenad Cvetković, Lazar Tufegdžić, Nikola Jovanović i Nemanja Tošić, kao i članovi stručnog štaba - Nenad Lalatović, Dragan Šarac, Srđan Maksimović, Dejan Purić, Dejan Toševski, Dragan Milanović i Goran Negić.
 
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.