Evro elita - Šampioni koji neće igrati LŠ, nadajmo se da Zvezda neće biti na spisku!

Izvor: Sportske.net, 01.Maj.2016, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro elita - Šampioni koji neće igrati LŠ, nadajmo se da Zvezda neće biti na spisku!

Naredne sezone Liga šampiona biće bez nekih velikih imena, izvesno je da tri bivša šampiona neće igrati, još nekoliko baš vise. Koga nećemo gledati, a ko će morati ranije sa plaže?

Kraj sezone se bliži, prekratićemo čekanje do avgusta reprezentativnih fudbalom, odnosno EP na kome će učestvovati gotovo svi, osim Srbije.

Ali, to je druga tema, istraživali smo koliko će evropskih velikana ove sezone ostati izvan elite.

Hajde prvo oni koji su osvajali >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << titulu, a igraće ponovo u eliti.

Jasno, sigurni su Real, Barsa, Bajern, Benfika, Juventus i Ajaks (ili eventualno PSV, jedan od ta dva će morati kroz kvalifikacije).

U kvalifiacije će od bivših prvaka Evrope morati Porto i Crvena Zvezda, kao i Seltik koji je osvojio KEŠ 1967. pobedom protiv Intera.

Od bivših finalista, u grupnoj fazi je Leverkuzen, verovatno i Arsenal, a Roma će morati izgleda u kvalifikacije kao treća u Seriji A.

Steaua će kako stoje stvari završiti druga, mora u kvalifikacije od treće runde. Tamo će joj društvo praviti Anderleht, ekipa koja ima dva KPK i jedan kup UEFA, a igrala je i dva puta polufinale nekadašnjeg Kupa šampiona.

Ali. većina njih je redovna, makar u kvalifikacijama ko su velikani koje nećemo gledati u elitnom evropskom takmičenju ove sezone?

Pre svega, tu je milanski duo, Inter i Milan se navikavaju da ne budu deo ovog takmičenja, a neće biti ni Čelsija koji je početkom decenije osvojio titulu prvaka Evrope. Ni Junajted ne stoji baš sjajno sa šansama da se domogne četvrtog mesta, a Liverpul može do Lige šampiona jedino ako osvoji LE, što nije nemoguće.

Nema dugo ni Fejenorda koji je tek treći klub u Holandiji, davno je izgubio primat, a bili su evropski prvaci 1970. kada su savladali Seltik.

Dakle, neki od velikana će ostati van onog najboljeg takmičenja kvalifikacije počinju već 20. juna, žreb je 25. avgusta u Monaku, a takmičenje počinje 13. septembra.

Finale naredne godine je na "Milenijumu" u Kardifu.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.