ABA: Zvezda uz oscilacije do 1-0

Izvor: BanjalukaLive.com, 26.Apr.2015, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Zvezda uz oscilacije do 1-0

Košarkaši Crvene zvezde poveli su u finalnoj seriji protiv Cedevite, pošto su u prvom meču odigranom u Pioniru slavili rezultatom 68:59. Zvezda je krenula silovito, imala i 23 poena prednosti, dozvolila rivalima da se vrate, ali je neizvjesna završnica ipak izbjegnuta. U prvih petnaestak minuta meča na parketu Pionira bila je samo jedna ekipa, a Cedevita je ubacila samo devet poena. Na poluvrijeme se otišlo sa 18 razlike >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << za domaćine, da bi poslije povratka sa pauze uslijedio veliki pad. Gosti iz Hrvatske dobili su tu četvrtinu sa 20:12, dok je Zvezda zadržala sigurno vođstvo najviše zahvaljujući seriji Majka Cirbesa od pet poena. Iako se i u posljednjoj četvrtini igralo u serijama, Zvezda je uspjela da sačuva steečenu prednost i povede u seriji sa 1-0. Ponovo je dominantan bio Boban Marjanović sa 15 poena i 13 skokova, dok je kapiten Luka Mitrović bio najefikasniji sa 18 poena i 8 uhvaćenih lopti. Marjanovića i Mitrovića, koji je pogađao u važnim trenucima, pratio je jedino Jaka Blažič sa 9 poena. U redovima Luka Babić jedini je imao dvocifreni učinak od 12 poena, dok su po 9 dodali Tomas, Gordić i Miro Bilan. 'Crveno-bijeli' su u polufinalu sa 3-1 u seriji bili bolji od Partizana, dok su Zagrepčani tek poslije majstorice eliminisali Budućnost. Oba tima igraju za svoj prvi šampionski prsten u regionalnom takmičenju, a serija se igra na tri dobijene utakmice. Druga utakmica igra se već u nedjelju od 20.30, takođe u Beogradu, a potom se serija od srijede seli u Zagreb. (B92, foto: Starsportphoto)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Želja ubedljiv protiv fenjeraša

Izvor: Studnel.com, 26.Apr.2015

U meču koji je odigran u hali OŠ Mika Antić, pobednik ni u jednom trenutku nije doveden u pitanje. Domaći su poveli u startu, a zatim je fenjeraš iz Lazarevca u četrvtom minutu preuzeo vođstvo, bilo je 2:1. U naredna tri minuta viđena je rezultatska klackalica, da bi nakon toga domaći rukometaši...

Nastavak na Studnel.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.