ABA - Vreme raspleta, Zvezda se uzda u Partizan!

Izvor: Sportske.net, 09.Feb.2016, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA - Vreme raspleta, Zvezda se uzda u Partizan!

Nakon završetka poslednje utakmice 23. kola regionalne košarkaške lige vreme je da se osvrnemo na borbu za drugo mesto na tabeli i da pogledamo koja od tri ekipe ima najveće šanse da osigura prednost domaćeg terena.

Pobedom nad MZT-om u Skoplju Budućnost je matematički osigurala prvo mesto na tabeli na kraju ligaškog dela sezone, a samim tim Podgoričani su obezbedili prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

Tri kola pre kraja Budućnost je zadržala prednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << od četiri pobede viška u odnosu na Crvenu zvezdu Telekom i Cedevitu pa evroligašima preostaje da se do kraja ligaškog dela takmičenja bore za drugo mesto na tabeli.

Kada bi ligaški deo sezone bio završen večeras Cedevita bi bila druga, Crvena zvezda Telekom treća, dok bi Mega Leks zauzeo četvrtu poziciju na tabeli. To bi značilo da bi se u polufinalu sastali Budućnost VOLI - Mega Leks, odnosno Cedevita - Crvena zvezda Telekom!

Vremena da se poredak među navedenim ekipama promeni i dalje ima, a evo računice svakog od navedenih timova.

Pođimo od Cedevite, ekipe koja u datom momentu ima isti broj pobeda i poraza kao Crvena zvezda Telekom ali i bolji međusobni skor što znači "pobedu više" u odnosu na konkurenta.

Do kraja ligaškog dela sezone zagrebački sastav ima dva "zicera" na domaćem terenu protiv Metalca i MZT-a, a potencijalni problem moglo bi da bude gostovanje probuđenom Partizanu u hali "Pionir".

Ukoliko se u zagrebačkom "Domu sportova" ne dogodi čudo, samo bi Partizan mogao da pomogne Crvenoj zvezdi Telekom u pohodu na drugo mesto. Poraz Cedevite u Beogradu i tri pobede ekipe Dejana Radonjića značili bi da Crvena zvezda Telekom sezonu završava na drugom mestu na tabeli.

Raspored Crvene zvezde Telekom je nešto lakši od Cedevitinog. Bez obzira što crveno-beli u pretposlednjem kolu gostuju u Zagrebu, pobede nad Sutjeskom, Cibonom i Krkom ne bi trebalo da budu dovedene u pitanje.

Mega Leks je u najtežoj poziciji kada je borba za drugo mesto u pitanju. Tim Dejana Milojevića trenutno ima pobedu manje u odnosu na Cedevitu i Zvezdu ali i lošiji međusobni skor od obeju ekipa.

Pomak na tabeli Mega Leks bi mogao da napravi samo u slučaju da Cedevita ili Crvena zvezda Telekom naprave dva kiksa, što u datom momentu nije realno.

Klub iz Sremske Mitrovice do kraja dočekuje Union Olimpiju i Metalac, a gostuje Krki. Već sada je gotovo izvesno da će Mega Leks u polufinalu igrati protiv Budućnosti s tim što će Podgoričani imati prednost domaćeg terena.

Posle svega rečenog, možemo da zaključimo da će se borba za drugo mesto na tabeli i prednost domaćeg terena u plej-ofu do kraja boriti Cedevita i Crvena zvezda Telekom, a Partizan i Cibona mogli bi da odigraju bitnu ulogu u tom okršaju.

Ukoliko crno-beli savladaju Cedevitu u pretposlednjem kolu, a Crvena zvezda Telekom osvoji Zagreb, sasvim je izvesno da će šampion Srbije imati prednost domaćeg terena u polufinalu plej-ofa.

Evo i rasporeda tri ekipe koje se bore za drugo mesto:

24. kolo

Sremska Mitrovica: Mega Leks - Union Olimpija

Beograd: Crvena zvezda Telekom - Sutjeska

Zagreb: Cedevita - Metalac

25. kolo

Novo Mesto: Krka - Mega Leks

Zagreb: Cibona - Crvena zvezda Telekom

Beograd: Partizan NIS - Cedevita

26. kolo

Sremska Mitrovica: Mega Leks - Metalac

Zagreb: Cedevita - MZT Skoplje

Beograd: Crvena zvezda Telekom - Krka
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Zvezdi ne kriju, očekuju ''pomoć'' Partizana i ''Grobara''...

Izvor: Sportske.net, 09.Feb.2016

Završnica je ligaškog dela sezone, a kada je u pitanju plej-of, neizvesno je samo ko će na drugu, a ko na treću poziciju...Tu borbu vode Crvena zvezda Telekom i Cedevita, a iako i jedni i drugi imaju isti odnos pobeda i poraza, Zagrepčani su u prednosti zbog boljeg učinka u međusobnim duelima...Prema...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.