Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jul.2015, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Skupština idućega tjedna o Specijalnom sudu

Zamjenik kosovskog premijera i lider Demokratske Partije Kosova, Hašim Tači izjavio je danas da se očekuje da će Skupština Kosova idućega tjedna  glasati za ustavne promjene koje bi otvorile put formiranju Specijalnog suda za ratne zločine.

“To je u interesu politike Kosova, u interesu naših institucija, u interesu kosovskog društva, i u interesu euroatlanskih  perspektiva. Ali, to je naravno i u interesu  >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << prošlosti i budućnosti Kosova, radi produbljivanja partnerstva sa EU i NATO-om i SAD-om”, kazao je on.

Prilikom glasanja za Specijalni sud 26. juna, 13 poslanika njegove partije je glasalo protiv, neki su bili suzdražani  ili nisu prisustvovali glasanju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: O Specijalnom sudu naredne nedelje

Izvor: B92, 29.Jul.2015

Naredne nedelje u Skupštini Kosova biće održana sednica o formiranju Specijalnog suda za zločine pripadnika OVK, izjavio Hašim Tači...Tači koji je i lider Demokratske partije Kosova (DPK) se sastao sa poslanicima DPK u Skupštini Kosova i sa njima razgovarao o dnevnom redu sutrašnje sednice ali,...

Nastavak na B92...

Tači ne sluša ni Ameriku

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jul.2015, 04:14

Glasanje o Specijalnom sudu koji će procesuirati ratne zločine koji su počinili pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova, ponovo je odloženo. Kako je Hašim Tači, ministar kosovske vlade i lider Demokratske partije Kosova najavio, nakon sastanka sa predstavnicima svoje stranke, o zakonu vezano za...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.