Tači: Skupština Kosova o Specijalnom sudu sledeće sedmice

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jul.2015, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Skupština Kosova o Specijalnom sudu sledeće sedmice

Zamenik kosovskog premijera Hašim Tači rekao je danas da će sledeće sedmice biti održana sednica Skupštine Kosova posvećena Specijalnom sudu za ratne zločine bivše OVK.

Tači nije mogao da precizira kog dana će biti održano zasedanje skupštine, ali je dodao da je formiranje Specijalnog suda u interesu Kosova i međunarodne zajednice.

"Verujem, a i preporuka je da će zasedanje skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << posvećeno Specijalnom sudu biti održano sledeće nedelje. To je u interesu kosovske politike, institucija, kosovskog društva, evroatlantskih perspektiva, a naravno i u interesu budućnosti Kosova i njegovog partnerstva sa EU i SAD", rekao je Tači.

Tači, koji je lider Demokratske partije Kosova (DPK) danas je prisustvovao sastanku parlamentarne grupe DPK u Skupštini Kosova.

"Kao i uvek pred zasedanje skupštine imali smo sastanak parlametarne grupe DPK kako bi razgovarali o dnevnom redu sednice. Na sastanku smo razgovarali i o osnivanju Specijalnog suda", rekao je Tači, a prenela "Koha ditore".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Inicijativa za Kosovo" Fatmira Ljimaja protiv Specijalnog suda

Izvor: Blic, 29.Jul.2015

"Inicijativa za Kosovo", koju predvodi Fatmir Ljimaj, traži od kosovske vlade da poštuje odluku Skupštine Kosova za neprihvatanje amandmana 24, kojim bi se formirao Specijalni sud za ratne zločine bivše OVK, navodi prištinska Koha Ditore..."Ova odluka je obavezujuća za sve bez izuzetka, i za one...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.