Izvor: Glas javnosti, 25.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogled na Olimpijadu sa Kalemegdana

Tronedeljni praznik sportske planete hiljade Beograđana pratilo je u paviljonu "Cvijeta Zuzorić" na Kalemegdanu, gde je novinska agencija Beta uz pomoć prijatelja i partnera organizovala raznovrstan sadržaj posetiocima. Svi su kroz igru mogli da se informišu o Olimpijadi, dok su istovremeno deca isprobavala svoja znanja na spravi za veslanje, pikadu, virtuelnom tenisu.

  - Želeli smo da prenesemo Peking u Beograd, da afirmišemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sportski duh i sugrađanima pružimo mesto gde će moći da se informišu o rezultatima na takmičenju. Takođe smo se potrudili da građanima pružimo i učestvovanje u sportskim aktivnostima, koje su obezbedili razni prijatelji ambasade - rekla nam je Senka Bengin, direktor za razvoj i plasman novinske agencije Beta.

  Posebno interesantan je bio kompjuterski program, gde su posetioci dizajnirali bočicu "koka kole" po svojoj želji. Do subote je širom sveta kreirana 71.321 bočica.

  U virtualnom tenisu oprobali su se dečaci Pavle i Mihajlo, koji su se složili da je ova vrsta igre lakša od pravog tenisa.

  - Brzo se nauči i potrebna je samo mala procena. Mislim da ovo može svako dete da igra - kratko je rekao dvanaestogodišnji Pavle dok je mahao palicom.

  Šestogodišnja Ana bi jednog dana volela da bude kao Ana Ivanović. Ipak, njen vršnjak Vid bi voleo da bude kao Nadal. Na pitanje: "Zašto on, a ne Đoković" samo je kratko odgovorio da je ljut što je Đoković izgubio od Nadala i da mu je krivo zbog toga.

  Posetioci su mogli da vide slike koje su obeležile nadmetanja na Olimpijadi.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Olimpijske medalje sportista sa specijalnim potrebama predstavljene kroz izlozbu fotografija

Izvor: Economy.rs, 26.Avg.2008, 01:37

Novinska agencija BETA, Specijalna Olimpijada organizatori najvece sportske manifestacije za osobe sa posebnim potrebama i oficijelni partner Specijalne olimpijade Srbija kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija danas su u Ambasadi igara, u paviljonu Cvijeta Zuzoric, organizovale druzenje sa trofejnim reprezantativcima...

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.