Ana u polufinalu Tokija

Izvor: RTS, 21.Sep.2014, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana u polufinalu Tokija

Ana Ivanović savladala Lusi Safarovu u četvrtfinalu turnira u Tokiju. Brandao kažnjen za kukavički napad na Motu u tunelu Parka prinčeva. Debiši šest nedelja van terena, najmanje. Vlade Divac izabran za jednog od članova Centralnog borda FIBA. Evra: Moramo da pokažemo Milanu ko je šampion. Inzagi: Nećemo se predati. Siti ne sme da izgubi od Čelsija, smatra David Silva.

Pratite nas na Fejsbuku i  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tviteru 

22.55 - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je u Mariboru selekciju Dominikanske Republike sa 3:2 (26:28, 25:20, 19:25, 25:12, 15:12), u poslednjoj pripremnoj utakmici pred učešće na prvenstvu sveta.

Konačan sastav za šampionat, koji će od 23. septembra do 12. oktobra biti održan u Italiji, selektor Zoran Terzić objaviće u subotu.

Srpske odbojkašice u nedelju putuju u Trst, gde će igrati u B grupi svetskog prvenstva sa selekcijama Brazila, Turske, Kanade, Kameruna i Bugarske.

22.30 - Fudbaleri Frajburga i Herte igrali su nerešeno 2:2, u prvoj utakmici 4. kola nemačke Bundes lige. Frajburg je bio na korak od prve pobede ove sezone i osvajanja vrednih bodova. Vodio je u dva navrata i kada se činilo da mu konačan uspeh neće izmaći brazilski naopadač Roni je u dramatičnoj završnici obezbedio gostima iz Berlina dragocen remi.

Roni je prethodno doneo izjednačenje Herti u prvom poluvremenu, a drugi pogodak postigao je u šestom minutu sudijske nadoknade nakon što je nešto ranije njegov saigrač Šulc dobio direktan crveni karton.

Sa po dva remija i poraza iz četiri meča Frajburg i Herta ostali su u donjem delu tabele.

Frajburg - Herta 2:2 (Kemf 30, Klaus 79 - Roni 36, 90+6)

21.21 - Fudbalski klub Arsenal objavio je da je u fiskalnoj 2014. godini zaradio 4,7 miliona funti (5,9 miliona evra), što je za dva miliona manje nego u 2013. Uprkos manjoj zaradi, Arsenal je objavio da se uvećao ukupni obrt u godini koja se završila 31. maja, koji sada iznosi 383,5 miliona evra. U 2013. je iznosio 356,2 miliona evra. Ovaj porast usledio je od prihoda prava televizijskih prenosa, novih trgovinskih ugovora i uspehom u FA Kupu.

Uvećan je i novac za plate, tako da ta suma sada iznosi 211,4 miliona evra, što je 55,7 odsto ukupnog budžeta kluba. Arsenal je nedavno obnovio ugovore ključnim igračima, kao što su Tio Volkot, Aron Remzi i Džek Vilšir. Londonski klub je tokom prošle fiskalne godine stekao i rezerve novca u iznosu od 219,8 miliona evra.

20.28 - Menadžer Arsenala Arsen Venger okarakterisao je naprevednim kritike na račun Mesuta Ozila nakon poraza u utakmici Lige šampiona protiv Borusije Dortmund. U derbi susretu 1. kola D grupe londonske "tobdžije" izgubile su u utorak u Dortmundu rezultatom 2:0, a Ozil, jedan od ključnih igrača ekipe, zamenjen je u 62. minutu.

"Zašto bi trebalo da Ozil bude žrtveni jarac? Ne razumem to. Da, poraženi smo, ali sada iz nekog razloga njegovi evidentni kvaliteti stavljaju se pod sumnju na osnovu jednog meča. Moramo da priznamo da je fudbal igra živih ljudi, svi imaju uspone i padove. Ako neko treba da donese određene odluke, to je trener, on je odgovoran", rekao je Venger.

19.12 - Ceremonijalnim startom na Gradskom trgu u Užicu je otvoren 47. Srbija reli u organizaciji Auto-moto saveza Srbije i dva vodeća srpska kluba, MM Pauer i Užice Raly tim. Startovala je 21 posada iz Bugarske, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Švetske i Srbije, a reli je svečano otvorio predsednik AMSS Mirko Butulija.

"Brojnost posada govori o značaju ovog takmičenja za Srbiju, a posebno mi je drago što se Srbija reli vratio pod pokroviteljstvo AMSS. Ono što je dovelo u pitanje održavanje ovogodišnjeg relija je obaveza organizatora da plaća saobraćajnu policiju koja obezbeđuje trku. AMSS će u ponedeljak uputiti dopis ministarstvima sporta i unutrašnjih poslova, kako bi se ova odluka preispitala, jer ona dovodi u pitanje održavanje svih auto i biciklističkih trka”, istakao je Butulija.

Promoter relija je učesnik svetskog šampionata turing automobila, srpski as Dušan Borković, koji je i predvozač.

18.11 -Trener fudbalera Novog Pazara Izet Ljajić rekao je da će se njegova ekipa lavovski boriti protiv Crvene zvezde i dodao da se nada povoljnom rezultatu u predstojećem meču Super lige Srbije. Fudbaleri Novog Pazara igraće u subotu sa Crvenom zvezdom u Beogradu u Šestom kolu Super lige Srbije, a posle smene trenera Dragog Kanatlarovskog, goste će sa klupe predvoditi njegov asistent Izet Ljajić.

"Kad je teško, uvek sam tu, moj život je borba, a posle porodice najviše volim ovaj klub. S Kanatlarovskim sam odlično sarađivao, kao i s njegovim prethodnicima, a zahvalio bih igračima koji su dobro radili prethodne nedelje", rakao je Ljajić.

17.38 - Defanzivac Totenhema Kamerunac Asu Ekoto kažnjen je sa tri meča suspenzije zbog podrške Nikolasu Anelki, sa kojim je prošle sezone Vest Bromvič raskinuo ugovor zbog antisemitskog ponašanja. Anelka je tada proslavio gol pozdravom "kvenela" koji se u Francuskoj smatra antisemitskim, zbog čega je odmah kažnjen sa pet utakmica, a potom je sa njim raskinut ugovor.

Ekoto je na svom Tviter nalogu poručio francuskom fudbaleru da ga podržava, rekavši da mu "čestita na 'divnoj' kveneli". Obojica igrača su, inače, rođena u Francuskoj . Engleska fudbalska asocijacija kaznila je Kamerunca i novčano, sa 82.000 dolara i upozorila ga na buduće ponašanje.

16.42 - Srpski sportisti Nađa Higl, Milica Mandić, Andrea Arsović i Dušan Borković podržali su danas na bazenu hotela "Kraun Plasa" akciju "Plivaj i pobedi reumatske bolesti dece". Sportisti su se družili, plivali i igrali sa više od 40 dece iz Udruženja roditelja dece obolele od reumatske bolesti.

"Plivanje je lek za telo i dušu i svakako najbolji način da se deca izbore sa ovom bolešću", poručila je najbolja srpska plivačica Nađa Higl, koja je i sama roditelj petomesečne bebe.

Automobilski as Dušan Borković istakao je da je ova akcija zamajac talasa solidarnosti koji u Srbiji treba da podigne svest o potrebi pomoći oboleloj deci. "Ovo je najmanje što možemo da učinimo za decu, kako bi živela kao sav normalan svet", rekao je Borković.

16.21 - Napadač madridskog Atletika Hrvat Mario Mandžukić najverovatnije će se posle preloma nosa vratiti na teren kroz deset dana, ali sa zaštitnom maskom na licu.

Hrvatski internacionalac je u utorak zadobio povredu nosa u porazu od 3:2 protiv Olimpijakosa i potom je u četvrtak uspešno operisan. "Mandžukić planira da počne sa treninzima u nedelju ili u ponedeljak", rekao je lekar Atletika Pedro Luis Ljopis.

15.40 - Menadžer Čelsija Žoze Morinjo najavio je da će fudbaler Dijego Kosta početi prvenstveni meč protiv aktuelnog šampiona Mančester Sitija u nedelju.

Portugalski stručnjak nije uvrstio Kostu u prvu postavu za meč Lige šampiona protiv Šalkea (1:1), iako je prvi strelac tima sa sedam golova. On je to obrazložio rekavši da brazilski napadač nije dovoljno spreman da igra utakmice na tri dana.

Svi su spremni za utakmicu protiv Sitija. Dijego možda nije u najboljoj kondiciji, ali će početi meč. On je fantastičan igrač i ima veliku želju da stalno igra. Moramo da ga zaštitimo od rizika od povreda, pa će zbog toga propustiti meč Liga kupa protiv Boltona u sredu. Nadam se da će biti u stanju da igra konstantno, rekao je Morinjo na konferenciji za medije.  

15.10 - Trener Milana Filipo Inzagi rekao je da je svestan snage Juventusa, ali da se njegova ekipa neće unapred predati u predstojećem meču.

Sutra će biti sjajna utakmica. Mi nemamo šta da izgubimo, znamo njihovu snagu, ali imamo prednost domaćeg terena i imamo navijače koji mogu da nam pomognu. Moramo da odigramo perfektan meč..., rekao je Inzagi.

Juve je jači, nisu primili gol od 28. aprila. Mi ne znamo koliko smo daleko od Juventusa, ali znamo gde smo krenuli. Ne možemo da očekujemo da odmah budemo na njihovom nivou, ali to je jedna utakmica i sve je moguće. Znamo njihovu snagu, ali nećemo izaći na teren kao da smo već izgubili, kazao je Inzagi.

14.50 - David Silva , fudbaler Mančester sitija, smatra da njegova ekipa ne sme da izgubi predstojeći meč protiv Čelsija u petom kolu Premijer lige.

To je veoma važna utakmica. Oni su prvi na tabeli, imaju više bodova od nas zato ne smemo da izgubimo u nedelju jer bi ta razlika onda bila još veća, rekao je Silva.

Dug je put do kraja Premijer lige i svašta može da se dogodi, ali moramo da pobedimo u nedelju i da tako ne dozvolimo da bodovna razlika već na početku prvenstva bude ogromna... Čelsi je doveo odlične igrače ove godine, ali smo i mi jak tim, pa zato, kao i uvek, idemo na pobedu, kazao je Silva.

Meč petog kola Premijer lige između Sitija i Čelsija igra se u nedelju od 17.00 u Mančesteru. 

14.20 - Fudbaler Juventusa Patris Evra rekao je da je njegova ekipa favorit u velikom derbiju italijanske Serije A sa Milanom u subotu.

Milan ima prednost jer igra kod kuće, ali mi moramo da pokažemo zašto smo šampioni. Jedva čekam da meč počne. Došao sam u Juventus zbog ovakvih duela, rekao je Evra za "Tutosport".

Posle dva odigrana kola u Seriji A, Juventus, Milan i Roma dele prvo mesto sa po šest bodova. Sutrašnja utakmica igra se na stadionu San Siro u Milanu od 20.45. 

13.50 - Trener Arsenala Arsen Venger reako je danas da će Matje Debiši odsustvovati najmanje šest nedelja sa terena zbog povrede zgloba.

Desni bek Arsenala uganuo je zglob leve noge prošlog vikenda na utakmici sa Mančester sitijem, koja je završena nerešeno 2:2.

Venger je rekao da je potrebno da Debiši odradi detaljne lekarske preglede i da će, ukoliko bude ustanovljeno, Francuz morati na operaciju, posle koje će pauzirati tri meseca. Arsenalu je na poziciji desnog beka kao jedina opcija ostao Kalum Čejmbers. 

13.10 - Najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale WTA turnira u Tokiju, pošto je savladala Čehinju Lusi Safarovu sa 6:3, 6:2. Ivanović je tokom čitavog meča igrala na visokom nivou, koji Safarova jednostavno, nije mogla da prati.

Prvi reket Srnije je već na početku duela prosto oduvala Čehinju pošto je povela sa 5:0. Čehinja je uspela da se oporavi od tog početnog udarca i da osvoji tri gema, da bi u devetom imala tri brejk šanse. Ivanović je tada pokazala da raspolaže "mentalnim' oružjem, kojim je stvari vratila na svoje mesto, a potom do kraja nije ispuštala "dizgine' igre iz ruku.

Ivanović će u borbi za mesto u finalu igrati protiv Nemica Angelike Kerber koja je bila bolja od Slovakinje Dominike Cibuilkove sa 6:3, 6:0.

11.25 - Predsednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tavekio rekao je da tamošnji klubovi imaju veliku priliku da osvoje Ligu šampiona naredne sezone, pošto će se finale igrati na stadionu San Siro u Milanu.

Uefa je juče saopštila da će domaćin finalne utakmice najjačeg evropskog takmičenja 2016. godine biti San Siro, na kojem igraju Milan i Inter.

Konačno možemo da proslavimo ovaj uspeh. To su lepe vesti za italijanski fudbal, koji želi da se vrati na mesto na kojem je bio. Ovo je velika šansa za naše klubove i verujem da će se makar jedan naći u finalu. Isto tako želimo organizaciju Evropskog prvenstva 2020. godine u Rimu i verujem da ćemo ga dobiti, rekao je Tavekio.

San Siro je tri puta bio domaćin finalne utakmice za titulu prvaka Evrope, 1965, 1970. i 2001. godine.

Poslednji italijanski klub koji je osvojio Ligu šampiona bio je Inter 2010. godine. 

10.35 - Nekadašnji fudbaler Fulama Deni Marfi voleo bi da preuzme mesto menadžera londonskog tima. Engleski drugoligaš je pre nekoliko dana posle serije loših rezultata otpustio menadžera Feliksa Magata, pa je sada u potrazi za njegovom zamenom.

Jako mi je stalo do kluba i želeo bih da vodim Fulam, ali sve je na čelnicima kluba. Oduvek sam pričao da ću se jednog dana vratiti u londonski klub, u bilo kojem svojstvu i imam veliko poštovanje prema navijačima. Otvoren sam za razgovor, rekao je Marfi za Bi-Bi-Si.

Marfi je od 2007. do 2012. godine odigrao za Fulam 198 utakmica i postigao 28 golova. 

10.00 - Fudbaler Bastije, Brazilac Brandao, suspendovan je na šest meseci jer je glavom udario igrača Pari Sen Žermena Tijaga Motu. posle meča u francuskoj ligi u avgustu.



Brandao je već bio privremeno suspendovan 21. avgusta, pet dana posle incidenta koji se dogodio u tunelu Parka prinčeva. Brandao će moći da se vrati na teren tek 21. februara iduće godine.

Tridesetčetvorogodišnji Brazilac je i krivično optužen, zbog čega mu preti zatvorska kazna. On će se pojaviti pred sudom 3. novembra, gde će odgovarati za napad sa predumišljajem. 

09.00 - Srpska teniserka Jelena Janković i njena partnerka u dublu Španjolka Aranča Para Santonja nisu uspele da se plasiraju u finale turnira u Tokiju, pošto su izgubile od prvih nosilaca Kare Blek iz Zimbabvea i Sanje Mirze iz Indije sa 0:2 (3:6, 2:6).

Meč je trajao 63 minuta, Janković i Para Santonja su napravile samo jedan brejk, dok su im njihove protivnice četiri puta oduzele servis. Blek i Mirza će u finalu igrati protiv pobednica duela španskog dubla Gabine Muguruse i Karle Suares Navaro i američkog dubla Rakel Kops Džons i Ebigejl Spirs.

08.00 - Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac izabran je za jednog od članova Centralnog borda FIBA za naredni petogodišnji period. Divac je ujedno i član Tehničke komisije vladajućeg tela svetske košarke, u koje je imenovan i proslavljeni trener Dušan Ivković, trenutno trener Anadolu Efesa.

Vlade Divac je na Mundobasketu učestvovao u ceremoniji dodele medalja kao predsednik OKS, ali je u tom trenutku već bio izabran za člana Centralnog borda FIBA, što je Međunarodna košarkaška federacija obznanila dva dana kasnije.

Potpredsednik KSS Dejan Tomašević do leta 2019. godine biće u Komisiji za takmičenja, a doktor reprezentacije Srbije Dragan Radovanović u Medicinskoj komisiji.

Predrag Bogosavljev i Zoran Radović, kao stalno zaposleni u FIBA, biće angažovani u radu više komisija i radnih grupa.

00.00 - Košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su od Budućnosti sa 78:75 (11:25, 18:19, 24:21, 22:13) u prijateljskoj utakmici odigranoj u dvorani "Pionir" bez prisustva publike.Prema izveštaju objavljenom na klupskom sajtu, crveno-beli su poraženi pre svega zbog velikog broja izgubljenih lopti i zbog velikog broja promašenih slobodnih bacanja.

Prve minute u crveno-belom dresu odigrao je Nemanja Dangubić, koga je tokom leta mučila povreda kolena.Za crveno-bele nisu nastupili povređeni Branko Lazić i Nikola Čvorović, kao i Nikola Kalinić, koji bi ekipi trebalo da se priključi u petak.

Sastavu Dejana Radonjića ovo je bila probapred turnir koji počinje naredne nedelje u Istanbulu, gde predstavnika Srbije u Evroligi 2014/15 očekuju CSKA i Fenerbahče, a u trećoj utakmici Unikaha, Efes ili Olimpijakos.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.