Izvor: Blic, 17.Maj.2017, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"GUGL" KONFERENCIJA Počeo najveći godišnji događaj kompanije, "Gugl asistent" prelazi na Ajfon

Glavni čovek "Gugla", Sundar Pičai, otvorio je konferenciju kojoj prisistvuje nekoliko hiljada osoba, prenosi "Biznis insajder".

For our live coverage of Google's I/O conference, go here and follow @harrymccracken @GreeterDan @thesullivanhttps://t.co/NPpaKNDavZ pic.twitter.com/EdzwpIX7zh

- Bila je veoma užurbana godina. Fokusirali smo se na naše najvažnije misije organizacije svetskih informacija - rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Pičai, dodajući da je u ovom momentu zabeleženo dve milijarde korisnika android uređaja.

Osvrnuvši se na inovacije koje su uvedene, mahom prilikom uređenja fotografija, Pičai je najavio pokretanje nove aplikacije - "Gugl Lens".

"Gugl Lens" bi trebalo da pomogne i olakša korisnicima ne samo obradu, već i bolje snalaženje na različitim lokacijama uz pomoć čitanja slika koje zabeleže kamerama svojih uređaja, naravno uz "Gugl asistenta".

One more year at the Google I/O conference! #io17https://t.co/ZL0KIpAFFl pic.twitter.com/ZlcdLaFxcl

Ujednom, najavljen je i nov procesor sa četiri čipa koji bi značajno pospešio razumevanje funkcija unutar uređaja, odnosno olakšanje upotrebe uz bolje "čitanje" željenih akcija.

Kao što se očekivalo, objašnjeno je ranije pomenuta veća upotreba, spoj i interakcija veštačke inteligencije unutar sprava kroz "Klaud".

Upravo razumevanje i čitanje fotografija predstavlja jedan od prvih koraka u integraciji veštačke inteligencije.

Pičai je objasnio da će "Google.ai" domen biti usmeren developerima i radovima koji predstoje, kao i da će rad biti usmeren i ka pomoći medicini, gde će uređaji i tehnologija pomagati dijagnostici oboljenja.

CEO of @Google will be live at the Google #IO17 conference this morning. https://t.co/tBrLOBD2rm pic.twitter.com/a0e9nP5RBW

Ipak, on se složio da je taj vid tehnolohije i upotrebe veštačke ineligencije još u razvoju, pa se za sada svodi na daleko jednostavnije zadatke, ali da uopšte nije tako daleko i da se ka tome konstantno teži.

Kao jednostavniji primer naveo je novu mogućnost "Gugla", gde će, kao što sada koristi sistem prepoznavanja pretrage, prepoznavati crteže i završavati ih na osnovu primarnog izgleda.

Govor je završio kratkom, ineteresantnom introspekcijom pretraga koje su korisnici sprovodili.

Nakon pauze, najavljeno je da će "Gugl asistent" ne samo biti dostupan na novim jezicima do kraja godine, već će biti dostupan i korisnicima Ajfona.

Ujedno, oblast delovanja

Najveći godišnji događaj "Gugla" počeo je večeras, a ranije su najavljene procene da će u potpunosti biti posvećen pitanjima veštačke inteligencije, javlja "Biznis insajder".

Ujedno, očekuje se izveštaj o stanju najnovijeg android sistema "Android O" koji bi trebalo da bude lansiran ove jeseni.
Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"GUGL" KONFERENCIJA Počeo najveći godišnji događaj kompanije, "Gugl asistent" od sad i na Ajfonu

Izvor: Blic, 17.Maj.2017

Glavni čovek "Gugla", Sundar Pičai, otvorio je konferenciju, najveći godišnji događaj kompanije kom prisistvuje nekoliko hiljada osoba, prenosi "Biznis insajder"...For our live coverage of Google's I/O conference, go here and follow @harrymccracken @GreeterDan @thesullivanhttps://t.co/NPpaKNDavZ...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.