Prvi put manje površina pod GMO u svetu

Izvor: EurActiv Srbija, 14.Apr.2016, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi put manje površina pod GMO u svetu

U svetu je 2015. godine zabeleženo smanjenje površina pod genetski modifikovanim kulturama prvi put posle gotovo 20 godina uzastopnog povećanja, navodi se u izveštaju medjunarodne neprofitne organizacije za promociju biotehnologije. Neke zemlje poput Burkine Faso su odustale od njihovog uzgoja, ali se smanjenje površina pre svega objašnjava padom cena, pa se očekuje da se sa rastom cena povećaju i površine pod GM kulturama.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Ukupna površina zasijana GM-kulturama smanjena u 2015., prvi puta u 20 godina

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Apr.2016, 07:24

NEW YORK - Ukupna je površina zasijana genetski modificiranim poljoprivrednim kulturama u zemljama širom svijeta smanjena prošle godine, prvi puta u 20 godina, pokazala je najnovija studija...U 2014. godini, dvadeset godina nakon što je na tržište plasirana prva genetski modificirana poljoprivredna...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.