Izvor: S media, 10.Dec.2012, 08:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija: Nema više nijedne zavejane kolone

Snežni nanosi blokirali više važnih saobraćajnica u Vojvodini. Vanredna situacija proglašena u Zrenjaninu, opštinama Sečanj, Žitište i Nova Crnja. Problemi zbog snega i u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji. Premijer Ivica Dačić naložio preduzimanje svih neophodnih mera da bi se pomoglo građanima. Ministarstvo saobraćaja donelo odluku da se prilikom snežnih padavina obustavni teretni saobraćaj na našim putevima. Opširnije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << OVDE.

Zamenik Sektora za vanredne situacije Đorđe Babić izjavio je za S media portal da su noćas pročišćavani magistralni i lokalni putevi.

- Nema više nijedne zavejane kolone. Još uvek ima neprohodnih lokalnih puteva u severnom Banatu, severnoj Bačkoj i zapadnoj Bačkoj.

Od posledica smrzavanja u novosadskom naselju Vrbak u subotu veče je preminuo je Radivoj Maletić (60). U selu Ravni Topolovac od hladnoće je preminuo Borislav Vejinović, izjavio je komandant Štaba za vanredne situacije u opštini Žitište Dušan Milićev. Vejinović je pronađen mrtav u nedelju u dvorištu susedove kuće, gde je, kako se pretpostavlja, sinoć pao. Na putu Lapoš - Kula - Vrbas, četiri kilometra od Kule, pronađeno je telo muškarca pored bicikla. Kasnije je ustanovljeno da se radi o Jovanu Hedešiju (65). Nezvanično, reč je o smrzavanju.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je za RTS da je policija dobila nalog da bude na raspolaganju narodu u nevolji, pre svega u udaljenim mestima od grada i planinskim krajevima. Gde policija može da pruži pomoć, to će učiniti, rekao Veljović.

Bez zimske opreme ne kretati na put

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apelujemo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji.

Sve glavne saobraćajnice u Beogradu prohodne

Sve glavne saobraćajnice u Beogradu, odnosno putevi prvog prioriteta, očišćeni su od snega i prohodni, izjavio je jutros Tanjugu operativni rukovodilac Zimske službe "Beograd puta" Zoran Jović. Opširnije OVDE.

Danas hladno i bez snega

U Srbiji će danas u toku dana biti pretežno sunčano i hladno, najniža temperatura iznosiće od -12 do -6, a najviša od -4 do 0 stepeni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutro će biti veoma hladno, u većini mesta vedro, ponegde s maglom, ali se posle podne na severozapadu a do uveče i u ostalim krajevima očekuje naoblačenje i mestimično slab sneg u toku noći.

I u Beogradu će danas ujutro biti vedro i veoma hladno, u toku dana će biti hladno, pre podne pretežno suncano, ali se posle podne očekuje postepeno naoblačenje i u toku noci slab sneg. Vetar slab, promenljivog smera.

Najniža temperatura u glavnom gradu iznosiće od -10 do -7, najviša -2 stepena.

Hidrometeorološki zavod upozorava da nas do cetvrtka, 13. decembra, očekuju ledeni dani - temperatura sve vreme ispod 0 stepeni i zadržavanje snežnog pokrivača.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 17. decembra, biće hladno, u utorak i sredu oblačno, mestimično sa slabim snegom, u četvrtak razvedravanje.

Služba Hitne pomoći u Beogradu funkcioniše nesmetano i tokom protekle noći nije bilo slucajeva da, zbog snega i neprohodnosti ulica, ekipe ne mogu da stignu do pacijenta i ukažu mu pomoć, izjavila je jutros portparolka Hitne pomoći Nada

Macura.

Kazne za neočišćen sneg do milion dinara

Za čišćenje snega zaduženi su svi, a uklanjanje snega i leda vrši se tako da se ne zatrpavaju slivnici i da sneg i led ne ometaju saobraćaj na kolovozu i prolaz pešaka trotoarom.

(S media)

FOTO: Beta
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.