Besplatna oplodnja za 40 parova iz Vojvodine

Izvor: Blic, 24.Nov.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatna oplodnja za 40 parova iz Vojvodine

ZRENJANIN - Tretman prirodne insemenacije do kraja godine dobiće 40 parova iz Vojvodine, a na osnovu protokola o saradnji na projektu besplatne prirodne oplodnje.

Protokol su sa novosadskom specijalnom bolnicom za ginekologiju "Perinatal", potpisali predstavnici šest vojvođanskih gradova i opština - Zrenjanina, Sombora, Sremske Mitrovice, Subotice, Bečeja i Inđije.

Predviđeno je da parovi, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će biti izvučeni iz bubnja, do kraja godine dobiju pravo na tretman prirodne insemenacije u bolnici "Perinatal". Pokrovitelj protokola je Skupština Vojvodine, u okviru akcije za smanjenje pada nataliteta u pokrajini.

U Zrenjaninu je, za učešće u tretmanu, konkurisalo osam parova, a odlukom bolnice, planirano je da svi budu uključeni u akciju, međutim, dva para se nisu odazvala pozivu, dok za jedan par lečenje neće biti potrebno jer je do oplodnje došlo prirodnim putem.

- Ovim projektom u Novom Sadu biće obuhvaćeno 10 parova i po pet iz ostalih gradova - kaže Kozarev.

Zahvat za svaki par košta 350 evra, pa je donacija pokrajine 14.000 evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.