Posao za 60 lekara i 100 medicinskih sestara u Beogradu

Izvor: Studio B, 23.Mar.2012, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posao za 60 lekara i 100 medicinskih sestara u Beogradu

60 lekara i 100 medicinskih sestara koji nemaju posao biće zaposleni u beogradskim domovima zdravlja i kliničko-bolničkim centrima.

Na inicijativu Grada, a uz saglasnost Ministarstva zdravlja, 80 miliona dinara od prošlogodišnjeg prihoda Apotekarske ustanove Beograd biće usmereno na zapošljavanje zdravstvenih radnika sa Biroa Nacionalne službe za zapošljavanje. Gradonačelnik i predsednik Skupštine grada danas su sa ministrom zdravlja obišli rekonstruisan deo Doma zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Rakovica.

Da smo se sa njima našli u njihovim lekarskim ordinacijama, u ovoj priči ne bi ni bile. Ali, one svoje ordinacije nikada i nisu dobile. Posle godina napornog studiranja, ove doktorke umesto na lekarske seminare idu u Nacionalnu službu za zapošljavanje. Umesto plate - osmeh i i dalje neisrpno sakupljanje informacija. Volontiraju. I nadaju se da će biti među 60 lekara koji će dobiti posao u struci.

- To je jedna prilika koja se retko pruža, da dobijemo priliku da radimo u struci. Svi mi smo toliko iz ljubavi studirali, pa eto da pokušamo da doprinesemo i to naše školovanje da se isplati i našim građanima i nama, kaže Leposava Vojnović, lekar bez posla.

- Na neki način sad mi da doprinesemo našim sugrađanima da podelimo to znanje i da se još usavršavamo da bi još veći doprinos mogli da damo, dodaje Katarina Gavrilović, lekar bez posla.

Ministarstvo zdravlja podržalo je ideju grada da se 80 miliona dinara od prošlogodinjeg prihoda Apotekarske ustanove Beograd usmeri na zapošljavanje 60 lekara i 100 medicinskih sestara u domovima zdravlja i kliničko bolničkim centrima.

- Pošto Beograd ima oko 600 i nešto lekara koji čekaju posao i nekoliko stotina medicinskih sestara opšteg smera, ideja nam je da zaista i tim ljudima koji su puno uložili u obrazovanje, pomognemo da dođu do posla, izjavio je Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda.

Neke od njih Gradonačelnik je slučajno upoznao na jednom od dogadjaja u areni. Sreo je mladića koji radi kao konobar, ali je u stvari lekar. "Onda se ispostavilo da on ima suprugu koja radi kao hostesa na događajima u Areni, i ona je završila medicinu i imaju bebu od 9 meseci. Mislim da smo dužni da pomognemo bar tim ljudima koji pokazuju želju da hoće da rade. Kad neko nema problem da kao lekar radi kao konobar ili kao hostesa, to je znak da oni zaista traže posao", istakao je Đilas.

- Ako imamo u vidu da je recimo na biroima 2.200 lekara koji čekaju posao, prijem 60 lekara je velika stvar. Ako imamo u vidu da je negde 14.500 sa srednjom stručnom spremom takođe leka rad, prima se 100 ljudi, onda je ovo jedan veliki korak u rešavanju problema zapošljavanja u zdravstvu, kazao je Zoran Stanković, ministar zdravlja.

Gradonačelnik,predsednik Skupštine grada i ministar zdravlja obišli su rekonstruisano potkrovlje doma zdravlja Rakovica u kome će 12 ordinacija narednih dana biti potpuno opremljeno i spremno za pacijente. U poslednje 4 godine Kaluđerica, Mirijevo i kamendin dobili su nove domove zdravlja.

Onaj u Surčinu trebalo bi da bude završen do kraja godine, a posebnim ugovorom koji je omogućilo ministarstvo zdravlja vojni dom zdravlja na Bežanijskoj kosi čija se rekonstrukcija upravo završava, moći će da koriste i civili, čime će se smanjiti pritisak na novobeogradske domove zdravlja.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đilas: Posao za 60 lekara i 100 medicinskih sestara

Izvor: Blic, 23.Mar.2012

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je danas zapošljavanje 60 lekara i 100 medicinskih sestara, koji će u narednom periodu dobiti posao u nekom od gradskih domova zdravlja ili četiri kliničko-bolnička centra...- Dobit Apotekarske ustanove "Beograd" biće preusmerena u zdravstvo i deo tih...

Nastavak na Blic...

Stanković: Na vladi reprogram duga RZZO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2012

BEOGRAD -..Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je danas da očekuje da će na jednoj od narednih sednica Vlada Srbije doneti odluku o reprogramiranju i isplati duga od 28 milijardi dinara, koliko Republički zavod za zdravstveno osiguranje (RZZO) i druge zdravstvene ustanove duguju veledrogerijama..."Dinamika...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Posao za lekare i medicinske sestre u Beogradu

Izvor: Glas javnosti, 23.Mar.2012

BEOGRAD - Ministarstvo zdravlja saglasilo se sa gradom da se oko 80 miliona dinara od prošlogodišnje dobiti Apotekarske ustanove „Beograd” usmeri na zapošljavanje 60 lekara i 100 medicinskih sestara u domovima zdravlja u Beogradu i četiri kliničko-bolnička centra, izjavio je gradonačelnik...

Nastavak na Glas javnosti...

Posao za 60 lekara i 100 tehničara

Izvor: Press, 23.Mar.2012

Ulaganje u budućnost - Sredstva u iznosu od 80 miliona dinara za zaposlenje doktora i medicinskih sestara obezbeđena su od prošlogodišnje dobiti Apotekarske ustanove „Beograd"

Nastavak na Press...

Posao za 160 medicinara

Izvor: Večernje novosti, 24.Mar.2012, 02:05

Skupština grada će finansirati zapošljavanje lekara, sestara i tehničara. Sredstva će biti obezbeđena od dobiti Apotekarske ustanove "Beograd"

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.