Video koji je šokirao sve ljubitelje Džona Lenona

Izvor: B92, 21.Sep.2015, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Video koji je šokirao sve ljubitelje Džona Lenona

Čuveni Lenon, legenda Bitlsa, imao je svoju mračnu stranu.

U emisiji “It Was Alright In The 1960s” prikazan je isečak snimka nastupa grupe Beatles na kom se vidi kako se Lenon ruga osobama sa posebnim potrebama.

Video je prikazan na britanskom Channel 4 proteklog vikenda i izazvao razočaranje ljubitelja legendarnog muzičara.

Iako je manje-više bilo poznato da Lenon ima u najmanju ruku “neobičan” smisao za humor, ovog puta javnost je bila šokirana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Video je komentarisala i predstavnica udruženja Mencap, koje pruža pomoć osobama s poteškoćama u učenju.

"Kao neko ko ima poteškoće u učenju, mogu vam reći da je ovaj snimak šokantan i bolan. Vremena su se promenila, ali i dalje ne mogu da verujem da slavni ljudi imaju tako zastrašujuće mišljenje o drugim ljudima. Primetila sam da se odnos prema ljudima poput mene znatno promenio od mog detinjstva. Tada nije bilo neobično da se ljudima s poteškoćama javno rugaju", napisala je Lorejn Belami.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fanovi Bitlsa šokirani: Džon Lenon na koncertu ismevao mentalno obolele osobe

Izvor: Blic, 22.Sep.2015, 00:16

Šokantan snimak Džona Lenona na kojem on ismeva osobe sa posebnim potrebama tokom koncerta Bitlsa izazvao je bes fanova...Uznemirujuće ponašanje slavnog pevača otkriveno je u starom videu, koji je sada emitovan u jednoj televizijskoj emisiji, i koji prikazuje Lenona kako pravi grimase i karikira...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.