U Hrvatskoj uporedili Frajle sa Cecom, a ni za Bajagu nemaju reči hvale

Izvor: B92, 02.Dec.2019, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatskoj uporedili Frajle sa Cecom, a ni za Bajagu nemaju reči hvale

Publiku na Dubrovačkom zimskom festivalu zabavljala je grupa Frajle iz Novog Sada. Međutim, njihov nastup nije se dopao baš svima.

Frajle su poznate po tome što, osim sopstvenih pesama, izvode i obrade Đorđa Balaševića i Olivera Dragojevića. Ansambl klapa Raguza (Ragusa) iz Dubrovnika objavila je na svojoj stranici na Fejsbuku tekst u kojem su pevačice iz te grupe uporedili sa Cecom Ražnatović.

Objavljujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njihovu objavu u celosti:

"Evo upravo pobegao sa Stradunu. Upaljena je prva Adventska sveća i onda sve u duhu dubrovačke tradicije počele na bini pevati Frajle iz Novoga Sada. Lepo su one pozdravile okupljene građane i rekle im da odmah ćaskaju i lepo pevaju sa njima i pesma je krenula nema šta prava Adventska. Ipak je to bilo previše za moje uši pa sam otišao odmah kući. Sa punim pravom očekujem iduću setemanu, tj. drugu Advensku sveću upriličiti sa poznatom pevačicom Ražnjatović Cecom. Inače, večeras nastupa u Revelinu i Bajaga. Pametnom dosta", stoji u objavi.

Iako u komentarima na ovu vest ima onih koji u potpunosti podržavaju Raguzu, ima i onih kojima se nimalo nije svideo ton objave.

"Baš u prazničnom duhu, ajmo biti nacionalisti i pljuvati po grupi koja sudeći po pesmama na Jutjubu dobro zvuči. Ili je stvar više ekonomske prirode pa ste ljubomorni jer su one dobile nastup, a vi niste bili dovoljno dobri?", jedan je od komentara.

Inače, Frajle nisu komentarisale objavu kolega iz Hrvatske. Na svom profilu na Instagramu objavile su nekoliko fotografija iz Dubrovnika i otkrile da im je bilo "divno".

"Divno je bilo sinoć u Dubrovniku! Hvala svima koji ste bili na Stradunu, hvala svima koji ste došli iz drugih gradova i hvala organizatorima. Cmok od nas", napisale su.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Klapa Ragusa izvređala Frajle zbog nastupa u Dubrovniku i uporedili ih sa Cecom

Izvor: Večernje novosti, 02.Dec.2019

Publiku na Dubrovačkom zimskom festivalu zabavljala je grupa Frajle iz Novog Sada, što se klapi Ragusa nije dopalo Publiku na Dubrovačkom zimskom festivalu zabavljala je grupa Frajle iz Novog Sada.Ali nastup grupe koja je, osim po vlastitim pesmama, poznata i po obradama pesama...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.