Greške u šminkanju zbog kojih ćete izgledati starije

Izvor: NaDlanu.com, 11.Jun.2014, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Greške u šminkanju zbog kojih ćete izgledati starije

Najčuveniji holivudski šminkeri su većali na temu onoga što žene čini starijima kada se našminkaju, i dali su brza rešenja kojima će se te greške popraviti.

Taman karmin

Mnogo žena se odlučuje za tamne karmine sa plavim podtonovima zbog čega usne izgledaju malo i hladno. Ako ste se već odlučile za tu boju, samo napred, ali gledajte da je nanesete tako da vam istakne punoću usana.

Previše pudera

Čuvajte se previše >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << pudera jer će od njega koža izgledati beživotno i previše matirano, tj. neprirodno. Naročito pazite na deo oko očiju i na smejalice. Umesto što ćete staviti previše, koristite veliku četkicu kojom ćete naneti puder za svaki ton i tip kože. Možete da lagano dodate i malo bronzera kako biste koži dali toplotu.

Svetlucava koža

Svetlucava senka ili rumenilo umeju da istaknu i najmanje neravnine i nesavršenosti. Isto se dešava i kada stavite presuv karmin. Da biste koži dali sjaj, završite šminkanje tako što ćete prsnuti lice vodom kroz prskalicu.

''Opake'' obrve

Preguste i pretamne obrve odvlače pažnju. Za definiciju i popunjavanje rupa, uvek koristite puder ili olovku u boji koja je za nijansu svetlija od vaše prirodne boje. Poenta je da vam obrva oku da strukturu ali ne i da bude centralni deo šminke.

Senke sa sjajem

Senka sa sjajem ume mnogo da ostari osobu. Sjaj ističe bore i umanjuje konture. Umesto što ćete koristiti sjaj, koristite mat senke da uokvirite oči i nanesete boju na kapak. Ako želite da koristite sjaj, radite to umereno. Stavite samo trunku na centralni deo kapka i mrvicu u unutrašnji ugao.

''Teške'' usne

Tamne usne su u modi ali morate biti oprezne. Teškki slojevi karmina sa jakom olovkom će učiniti da vam usne izgledaju tanko i izgledaćete i do 15 godina starije ako ste i dan stariji od 25. Najbolje je naneti karmin domalim prstom, utapkati lagano jer tako ivicama dajete nežnu notu zbog čega izgledaju punije.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.