Žene zaboravljaju na biološki sat: Idealno je u dvadesetim godinama, ali... VIDEO

Izvor: B92, 28.Avg.2023, 15:02

Žene zaboravljaju na biološki sat: "Idealno je u dvadesetim godinama, ali..." VIDEO

Skoro trećina stanovnika Srbije nema nijedno dete, što je kao podatak prilično zabrinjavajuće.

Današnji parovi se često odlučuju na život bez dece, neki samo privremeno ne žele porodicu, dok su neki apsolutno sigurni u svoju odluku.

Žene se danas sve kasnije odlučuju za majčinstvo, ne obraćajući pažnju na biološki sat. Čak 29 odsto žena starosti između 30 i 39 godine nema decu, a taj podatak je poražavajuć i kada su muškarci u pitanju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Mi kao udruženje smo u kontaktu sa onim ljudima koji su ipak želeli da se ostvare kao roditelji, ali nisu imali mogućnost za to iz nekih drugih razloga. Ali svakako ima i mlađih bračnih parova koji imaju problema sa potomstvom, tako da nisu svi u onoj grupi koja ne želi decu. Idealno vreme je u dvadesetim godinama, ali danas su potrebni malo drugačiji uslovi, sigurno radno mesto, krov nad glavom, naročito žene imaju problem s tim", ispričala je Marijana Arizanović iz udruženja "Šansa za roditeljstvo".

Opširnije o ovoj vesti pogledajte u video prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.