Uz malo muke do savršenog ručka: Uradi sam ravioli sa pečurkama

Izvor: B92, 01.Sep.2019, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz malo muke do savršenog ručka: "Uradi sam" ravioli sa pečurkama

Jednostavan recept za idealan lagan ručak.

Potrebni sastojci:

Priprema:

Brašno posuti po radnom stolu. U sredini napraviti rupu, pa u nju staviti jaje, ulje i 8–10 kašika vode. Od svih sastojaka zamesiti glatko testo, pa ga staviti u vlažnu kuhinjsku krpu i otaviti da miruje oko 40 minuta.

Očistiti vlašac i beli luk, pa iseckati na kockice. Pečurke očistiti i iseckati. Zagrejati kašiku ulja u tiganju, pa na njemu izdinstati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlašac i beli luk. Dodati pečurke i začinsko bilje, pa dinstati dok voda ne ispari. Skinuti sa šporeta, začiniti solju, biberom i muskatnim oraščićem i sačekati da se ohladi, piše Stvar ukusa.

Testo treba da se prepolovi, pa sa se razvuče na 2 tanke kore. Na rastojanju od oko 6 cm staviti po kašiku napravljene smese. Međuprostor premazati belancetom. Preko staviti drugu koru od testa. Iseći kvadrate ili krugove i pritisnuti ivice raviola. Ostaviti ih da se osuše 10 minuta, pa ih kuvati oko 10 minuta.

Preostali maslac zagrejati sa žalfijom, pa preliti preko raviola. Posuti parmezanom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.