Iran pogodio jak zemljotres – povređeno najmanje 580 ljudi

Izvor: B92, 05.Okt.2022, 07:43

Iran pogodio jak zemljotres – povređeno najmanje 580 ljudi

Zemljotres jačine 5,7 stepeni Rihterove skale pogodio je severozapad Irana, a iranski državni mediji su izvijestili da je povređeno oko 580 osoba.

"U ovom potresu dosad je oko 580 povređenih i srećom nitko nije izgubio život", rekao je Muhamed Hasan Nami, šef državne agencije za krizno upravljanje, a prenosi službena novinska agencija IRNA.

Epicentar zemljotresa je bio oko 11,6 km od sela Kovi u iranskoj pokrajini Zapadni Azerbejdžan i na dubini od 10 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << km, saopštio je Geološki institut SAD.

Nemački istraživački centar za geonauke (GFZ) ranije je saopštio da je zemljotres bio jačine 5,5 stepeni Rihterove skale i da je blizu pograničnog regiona Jermenije,Azerbejdžana i Irana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iran pogodio zemljotres jačine 5,7 Rihtera, povređeno najmanje 276 ljudi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2022

Zemljotres jačine 5,7 stepeni Rihterove skale pogodio je severozapad Irana, a najmanje 276 ljudi je povređeno u potresu, prenosi Rojters pozivajući se na državne medije...U izveštaju iranske državne televizije se navodi da je hitna medicinska služba evidentirala "do sada 276 povređenih, dok je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.