Vlada izdvaja šest miliona za Kraljevo iz Fonda Miladina Kovačevića

Izvor: Njuz.net, 04.Nov.2010, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada izdvaja šest miliona za Kraljevo iz Fonda Miladina Kovačevića

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeVladin Fond Miladina Kovačevića pomaže Kraljevu sa 7,5% svojih sredstava

BEOGRAD, KRALJEVO, 4. novembar 2010, (Njuz) - Vlada Srbije je hitnim ukazom izdvojila prvu pomoć nastradalima u prekjučerašnjem zemljotresu u iznosu od 6 miliona dinara (oko 75.000 dolara). Novac je izdvojen iz Fonda Miladina Kovačevića koji raspolaže sa milion dolara namenjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << upravo hitnim slučajevima od nacionalne važnosti što ukazuje na to da je izdvojena pomoć 7,5% ukupne vrednosti fonda.
- Istina, novac u Fondu nije direktno namenjen ublažavanju posledica prirodnih katastrofa, više onih iz oblasti PR-a i zaštite članova porodica koje su važne  nekome od nas. Ali, kako ne odgovoriti na poziv ugroženih? - izjavila je za Njuz.net direktorka Fonda Miladina Kovačevića.
Fond je nastao pre godinu dana kada je iz državne kase izdvojeno milion dolara kako bi se omogućilo suđenje u Srbiji Miladinu Kovačeviću, sada već pravosnažno osuđenom za brutalno premlaćivanje američkog građanina za vreme studiranja u Americi.
Ostalih 925.000 dolara u Fondu će biti upotrebljeno prema Statutu te organizacije. - Moramo uspostaviti prioritete u ovoj zemlji - tvrdi direktorka Fonda.
Ime direktorke poznato redakciji.
Đorđe Miščević
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije,   Zemljotres

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stiže pomoć u Kraljevo

Izvor: RTS, 04.Nov.2010

Prve novčane, kao i pomoć u građevinskom materijalu, hrani i odeći pristiže u Kraljevo posle zemljotresa koji je naneo veliku materijalnu štetu. Tokom noći i jutra osetilo se nekoliko manjih potresa. Najnoviji bilans oko 5.000 oštećenih objekata. Život u gradu se postepeno normalizuje. ..U...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.