Srpski tajkuni obnavljaju Kraljevo

Izvor: Njuz.net, 13.Nov.2010, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski tajkuni obnavljaju Kraljevo

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeNastavljaju proces vraćanja zadužbinarstva među bogate.

BEOGRAD, KRALJEVO, 13. novembar 2010, (Njuz) - Nakon što je Vlada Srbije objavila da ukupna šteta od zemljotresa u Kraljevu iznosi više od 100 miliona evra, grupa najbogatijih domaćih tajkuna odlučila je da se odrekne dela svog bogatstva i od tih para u potpunosti obnovi taj grad, koji je pre nekoliko dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << pogodio razorni zemljotres.
 
Na konferenciji za novinare u Beogradu, najpoznatiji domaći tajkuni izneli su svoje razloge zbog kojih su se odlučili na ovaj humani gest.
Miroslav Mišković, zvanično najbogatiji Srbin, izjavio je da je zahvaljujući zemljotresu, konačno u prilici da pokaže svoju humanost.
- Svakodnevno samo slušam priče tipa 'Daj sagradi barem jedan most', a niko da pomisli na to da sam i ja samo jedan običan čovek, koji ima emocije i koji je samo čekao pogodan trenutak da pokaže svoju humanost - rekao je Mišković.
- Zahvaljujući ovom zemljotresu koji je pogodio Kraljevo, konačno ću i ja moći da se svrstam među najveće dobrotvore današnjice, među kojima mi je oduvek i bilo mesto. Zato sam odlučio da sav novac od prodaje Delta Maxija poklonim Kraljevu, uključujući i deo koji pripada Milki Forcan - završio je Mišković.
 
Kontroverzni biznismen Milan Beko izjavio je da je altruista u duši i da će zato svu zaradu od prodaje Luke Beograd donirati za izgradnju kuća i stanova u Kraljevu.
- Vladi Srbije sam nedavno predložio da zajedno gradimo stanove na zemljištu Luke Beograd i da profit delimo fifti-fifti. Vlada je tu moju velikodušnu ponudu odbila, verovatno nezadovoljna visinom ponuđenog procenta. Sada ću prodati Luku Beograd i sav novac od prodaje uložiti u izgradnju Kraljeva, i tamo ćemo podići lepši kompleks od Miškovićevog Belvila na Novom Beogradu - izjavio je Beko.
 
Srpski kralj šećera Miodrag Kostić najavio je da će sav šećer koje su njegove šećerane proizvele ove godine pokloniti Kraljevčanima.
- Želim da im poklonim celokupnu ovogodišnju proizvodnju šećera mojih kompanija, da tim nesrećnim ljudima makar malo zasladim ove teške trenutke u kojima se nalaze, da makar na kratko zaborave na gorku sudbinu koja ih je zadesila - rekao je Kostić. 
Nakon što su otkrili svoje planove za obnovu Kraljeva, naši najbogatiji tajkuni iskoristili su priliku i da sa predstavnicima fondacije 'Bil i Melinda Gejts' iz Sjedinjenih Američkih Država potpišu ugovor kojim su se obavezali da će 50% svog bogatstva pokloniti u humanitarne svrhe.
Slobodan Vojvodić
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Miroslav Mišković,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.