Predsednik Tadić obećao: Država će u najkraćem roku obnoviti Kraljevo

Izvor: Press, 03.Nov.2010, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Tadić obećao: Država će u najkraćem roku obnoviti Kraljevo

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je juče u Kraljevu da će država u najskorije vreme pomoći obnovu objekata oštećenih u sinoćnjem zemljotresu koji je pogodio širu okolinu ovog grada. Prilikom obilaska teško oštećenog Zavoda za javno zdravlje u naselju Higijenski zavod istakao je da država u robnim rezervama ima dovoljnu količinu građevinskog materijala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << uključujući crep, za saniranje oštećenja. On je odao priznanje građanima, pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, lokalnim vlastima i liderima političkih stranaka zbog iskazane prisebnosti, visoke svesti i solidarnosti u teškim trenucima.- Zemljotres je uznemirio ljude, uneo zabrinutost u njihove živote, ali način na koji su žitelji ovog kraja reagovali jeste za svako poštovanje. Nije bilo nijednog iskaza nesolidarnosti i svi su jedni drugima pristizali u pomoć. To je dokaz da se naš narod u kritičnim trenucima ponaša baš onako kako treba - rekao je Tadić i dodao da Srbija u Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije ima jednu novu, dobro pripremljenu i obučenu instituciju.
Tadić je konstatovao da je veliki broj oštećenja na objektima u Kraljevu nastao zbog neadekvatne gradnje, odnosno loših statičkih proračuna. On je istakao da iskustvo Kraljeva obavezuje graditelje da u budućnosti primenjuju valjanije konstrukcione metode.
Kraljevo su posetili i obećali pomoć i premijer Mirko Cvetković i nekoliko ministara. Premijer je bio na sednici Kriznog štaba u Kraljevu koje je proglasilo vanredno stanje u ovoj opštini. Ministar odbrane Dragan Šutanovac je posetio Vojnu kasarnu „Jovan Kursula" i istakao da je Vojska Srbije spremna da pomogne civilnom stanovništvu ukoliko za to bude bilo potrebe. Niko od pripadnika Vojske nije povređen. Ministar zdravlja Tomica Milosavljević je posetio Zdravstveni centar „Studenica" i teško oštećeni Zavod za javno zdravlje u Kraljevu iz koga je evakuisana laboratorija.
U Kraljevo je prvi stigao ministar policije Ivica Dačić, koji je izjavio i da su sve zemlje u regionu ponudile pomoć za rešavanje vanredne situacije. On je dodao da su ga lično zvali ministri policije Crne Gore i Rumunije i da im je on rekao da to nije potrebno. Prema njegovim rečima, timovi za spasavanje sa oko 40 spasilaca u potpunosti su odradili svoj posao. Dačić je posebno istakao neophodnost da se u takvim situacijama ne širi panika, koja može da dovede do još više žrtava.


Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.