Ministar odbrane obišao Kraljevo

Izvor: Glas javnosti, Beta, 30.Dec.2010, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar odbrane obišao Kraljevo

KRALJEVO - Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac obišao je juče radove na obnovi Kraljeva i poručio da će Vojska Srbije nastaviti da pomaže saniranje posledica zemljotresa koji je taj grad i okolinu zadesio 3. novembra.

- Danas učestvujemo u rašćišćavanju, a već sutra u izgradnji Kraljeva i duboko smo ubeđeni da vojska, uz policiju i druge opštinske strukture, zadovoljava velike potrebe - rekao je Šutanovac.

Ministar odbrane je obišao kasarnu "Jovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Kursula", porodicu Miroljuba Petkovića u Jarčujku kojoj se dovršava izgradnja montažne kuće i prisustvovao početku rušenja zgrade Zavoda za javno zdravlje koja je teško oštećena i nije više za upotrebu.

Šutanovac je novinarima rekao da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije završavaju veoma uspešnu godinu, ali godinu koju su obeležili vanredni događaji u državi, kao što su zemljotres u Kraljevu i eksplozija u fabrici "Sloboda" u Čačku.

- Danas smo ovde da pomognemo lokalnoj samoupravi, ali ne samo danas, već uvek kada pomoć bude neophodna - kazao je ministar.

- Vojska je u Kraljevu pretrpela štetu od oko 100 miliona dinara koju trenutno saniramo - naveo je on i zahvalio lokalnoj samoupravi koja je vrlo lepo primila vojnike koji rade na saniranju.

- Ponosan sam na Vojsku Srbije koja je juče primila nagradu za najplemenitiji podvig godine, jer je zajedno sa policijom u prvim satima posle zemljotresa pomagala lokalnom stanovništvu - kazao je Šutanovac.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.