Kraljevački štab: Pripremiti građevinsku dokumentaciju za procenu štete

Izvor: Blic, 26.Nov.2010, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraljevački štab: Pripremiti građevinsku dokumentaciju za procenu štete

KRALJEVO - Prema podacima drugostepenih komisija, od do sada pregledanih 675 objekata oštećenih u zemljotresu, za rušenje je 181 kuća, saopštio je večeras Štab za vanredne situacije u Kraljevu.

Komisije za procenu štete do sada su pregledale 1.920 objekata od oko 15.000 prijavljenih sa oštećenjem, rečeno je na konferenciji za novinare.

Načelnik Štaba Radoica Kočović rekao je da bi, radi što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << efikasnijeg rada komisija za procenu štete, građani trebalo da pripreme građevinsku dokumentaciju o objektu.

"Građani bi trebalo da imaju bar nešto od dokumentacije, kao što je posedovni list, kopiju plana parcele i građevinsku dozvolu. Pored toga, preporučljivo je da imaju lične karte osoba koje žive u objektu, ili overenu izjavu o broju članova domaćinstva", ukazao je Kočović.

Štab za vanredne je odlučio da Ministarstvu prosvete uputi molbu da se u svim univerzitetskim centrima pri raspodeli mesta u studnetskim domovima iznađu mogućnosti da što više studenata sa ugroženog područja dobije mesto u studenstkom domu.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.