Ruska vakcina u bolnicama pre polovine juna?

Izvor: B92, 31.Maj.2020, 16:33

Ruska vakcina u bolnicama pre polovine juna?

Isporuke ruskog leka "avifavir", koji će se koristiti za lečenje koronavirusa, mogle bi početi 11. juna, najavio je ruski Fond za direktne investicije.

Ovaj lek neće biti u slobodnoj prodaji i biće korišćen jedino pod nadzorom medicinskog osoblja, piše moskovska "Izvestija", a prenosi Tass.

Preparat će, kako je najavio Fond, navodno biti isporučen bolnicama u Rusiji 11. juna, a već je proizvedeno 18.000 pakovanja.

Ukupan proizvodni kapacitet je 60.000 pakovanja mesečno, odnosno 720.000 pakovanja godišnje, a lek je odobren od strane ruskog Ministarstva zdravlja i uvršten u državni registar lekova, prenosi Tass.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.