Prirodni napitak koji se vari maksimalno 4,5 sata, piju ga umesto vode i dobar je za pritisak

Izvor: B92, 23.Feb.2022, 21:30

Prirodni napitak koji se vari maksimalno 4,5 sata, piju ga umesto vode i dobar je za pritisak

Svojevrstan prirodni napitak, kefir je fermentisan proizvod, a njega čine enzimi i mikroorganizmi. Konzumiranje ovog napitka može da vam pomogneu rešavanju brojnih zdravstvenih tegoba.

Sam kefir izgleda kao zrnce, ali u suštini ne radi se o pravim zrncima. Ta zrnca kefira koja se kasnije koriste za proizvodnju napitka pod nazivom kefir, sastoje se od mlečne kiseline, steptokoka, mikrokoka, gljivica i bakterija.

Ono što je takođe važno, jeste da kefir može da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bude voden, ali i mlečni i to je onaj koji najčešće konzumiramo.

Na prvom mestu se bori za zdravu crevnu floru, a to je pola zdravlja, no tu je tek početak blagotvornih svojstava koje kefir pruža. Smanjuje rizik od upalnih procesa u telu, odličan je za detoksikaciju, ali i mršavljenje. Takođe se bori protiv alergija, anemije, gastritisa, čira na želucu, lenje stolice, visokog pritisak, određenih nadražaja jetre.

Brže se vari od mleka

Kefir može da se pije u prilično velikim količinama - gotovo do 1,5 litara dnevno, a lakše se i brže vari od od mleka - dok se kuvano mleko zadržava u želucu oko sedam sati, kefir iz masnog mleka zadržava se 4,5 sata, a iz obranog mleka 3 sata. Za terapeutsko dejstvo kefira zadužena je njegova mikroflora, odnosni kefirna zrnca, te laktična kiselina koja ide uz njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.