Ovo su najdeblji Evropljani! Saznajte gde su Srbi! (MAPA)

Izvor: eKlinika.rs, 17.Jun.2015, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su najdeblji Evropljani! Saznajte gde su Srbi! (MAPA)

Gojaznost je bauk koji kruži nad Evropom. Sve je više ljudi koji imaju prekomernu kilažu, a nisu ni svesni toga koliko je to opasno za njihovo zdravlje, ali i životni vek
Foto-ilustracija: Foter / Tony Alter

Višak telesne mase postaje prava pošast u evropskim zemljama. Sve je veći broj gojaznih osoba, kojima nad glavom visi opasnost od dijabetesa, kardiovaskularnih oboljenja, otkazivanja sluha, vida, bubrega, šloga, infarkta…
Pogledajte samo mapu, baziranu >> Pročitaj celu vest na sajtu eKlinika.rs << na najnovijim podacima Svetske zdravstvene organizacije za 2015. godine, koja pokazuje koliko odraslih, starijih od 18 godina, ima dijagnozu gojaznosti u Evropi.
Ilustracija: Jakub Marian

Kao što vidite i sami, sa 19.6 odsto gojaznih, stanje u Srbiji i nije tako alarmantno, baš kao ni u Makedoniji ili Crnoj gori. Naše komšije iz Bosne i Hercegovine nalaze se na zavidnom, drugom mestu, odmah iza “mršave” Moldavije, u kojoj ima manje od 15 odsto debeljuca.
Hrvati i Slovenci bi trebalo da se zabrinu, jer četvrtina gojaznog stanovništva već predstavlja ozbiljan razlog za zabrinutost. Ako tako nastave, stići će rekordere Veliku Britaniju i Tursku.
Što se polova tiče, pogledajte statistiku i sa ovog aspekta. Roze područja na mapi predstavljaju oblasti u kojoj je više gojaznih žena, a plava da su debeljuce mahom muškarci.
Ilustracija: Jakub Marian

(eKlinika.rs / JakubMarian)

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.