Lekar zavisnik na odvikavanju: Surovo je, kao zatvor VIDEO

Izvor: B92, 07.Nov.2023, 17:35

Lekar zavisnik na odvikavanju: "Surovo je, kao zatvor" VIDEO

Među zavisnicima od narkotika, kojih je više od 16.000, u Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj ulici nalazi se i jedan lekar. On je podelio svoje iskustvo za televiziju Prva u okviru emisije "150 minuta", želeći da ostane anoniman.

On je godinama uzimao razne psihoaktivne supstance, sve dok nije izgubio pojam o količini.

U ispovesti za emisiju "150 minuta", on je najpre priznao da je zavisnost nastala, kako kaže, "slučajno, rekreativnim uzimanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izvesne supstance", dok još nije razmišljao o posledicama.

"Inicijalna kapisla je bila kada sam shvatio da nijedan dan više ne mogu da živim normalno bez supstance i da posustajem u svakom aspektu svog života. Mislim da ne bih uspeo da krenem lečenje kako treba da nisam imao podršku, a to su bili roditelji. Lekar sam i trebalo bi da sam bio svestan rizika koje supstance nose sa sobom, ali sam potpuno nepromišljeno ušao u to. Lečenje deluje surovo, kao neka vrsta zatvora, ali ako dobro uvidite šta sve dobijate ovim lečenjem, onda vam ništa ne pada teško", priča lekar koji želi da ostane anoniman, a koji je trenutno u intenzivnoj fazi odvikavanja.

Inače, Specijalna bolnica za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj obeležava 65 godina postojanja. Do sada, u ovu zdravstvenu ustanovu primljeno je više od 20.000 pacijenata koji boluju od alkoholizma i preko hiljadu zavisnika od kockanja. Što se tiče narkomanije, lečenje traje dve godine i ume da bude vrlo izazovno. Više o ovoj temi pogledajte u video-prilogu koji sledi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.