Zorana Mihajlović otvorila nedovršen most, pa otišla posle sedam minuta

Izvor: Radio 021, 28.Jun.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlović otvorila nedovršen most, pa otišla posle sedam minuta

Most u Kotlujevcu koji spaja ovo naselje sa Zaječarom najpre je otvoren, kako je rečeno za pešake, ali je već danas ponovo zatvoren, piše Blic.

Most je izazvao veliku polemiku i negodovanje građana još od početka izgradnje. Prvobitno je trebalo da bude završen u februaru, a probijanje roka za četiri meseca izazvalo je veliko nezadovoljstvo oko 10.000 stanovnika Kotlujevca koji su, od kada je most srušen, odsečeni od grada.

Prema rečima Dragana Avramovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << direktora Direkcije za izgradnju "Zaječar" i nadzornog organa, most je finansiralo JP "Putevi Srbije", a ukupno je utrošeno 137,820 miliona dinara. Iako je most svečano otvoren, nema sve dozvole.

"Novi most još uvek nema upotrebnu dozvolu, nije izvršen tehnički prijem, kao ni probni test opterećenja", rekao je Avramović. Prilikom svečanog otvaranja, kome je prisustvovala i potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja i građevinarstva Zorana Mihajlović, most je bio mesto suočavanja vlasti i opozicije.

Dok su s jedne strane mosta dolazili predstavnici vlasti, sa druge su, sa pištaljkama u rukama i uz povike "lopovi, lopovi", nailazili opozicionari.

"Beton na stazama gde je trebalo da se prođe još se nije ni stegao, pošto su radnici naterani da dan pre otvaranja rade i 24 sata, bez osvetljenja, kako bi bilo spremno za otvaranje. Ključno je da je tender raspisala Direkcija za izgradnju Zaječara, onda je u budžetu grada izbrisana pozicija, pa se sada ne zna ko je uopšte finansirao izgradnju tog mosta", tvrdi lider opozicije Boško Ničić.

On dodaje da je najavljeno da most bude u funkciji tek od septembra. "Jasno se vidi, kada se most malo bolje pogleda, da tu ima još dosta da se radi. Sami predstavnici vlasti su rekli da će most biti u funkciji za pešake od ponedeljka, a za vozila tek od septembra", dodao je Ničić za Blic.

I dok predstavnici grada Zaječara i Vlade Srbije nisu krili zadovoljstvo, na svega deset metara dalje okupljeni građani su protestvovali jer smatraju da most nije završen. "Izašli smo da iskažemo nezadovoljstvo i da protestom i pištaljkama, na demokratski način, napravimo od celog tog skupa ono što i jeste", šarenu lažu.

"Otvaranje mosta koji nije završen i dovođenje ministara, kao i Marije Šerifović, Bojane Stamenov i Ane Bekute je nešto što je finansirano u Zaječaru, gde plate u javnom sektoru kasne sedam meseci", kaže Zaječarac Vujadin Milošević.

"Most je otvoren za sedam minuta koliko se ministarka sa predstavnicima grada zadržala, odmah nakon toga su se povukli, a majstori zatvorili most i nastavili sa radovima. To je stvarno sramota, jer su i te majstore sinoć terali da po mraku rade kako bi se omogućilo otvaranje. Sada most ne mogu da koriste ni pešaci, a kamoli vozila", kaže Dragoslav Đurđević.

Milivojević: Ničić ponovo obmanuo građane

Član Gradskog veća u Zaječaru zadužen za informisanje Aleksandar Milivojević negirao je danas navode bivšeg gradonačelnika Boška Ničića da je most u Kotlujevcu nakon otvaranja odmah zatvoren i da nije u funkciji.

"Boško Ničić ponovo laže. Po svom starom običaju ponovo je obmanuo građane Zaječara i cele Srbije", rekao je Milivojević, a objavljeno je na sajtu Moja tv.

On je istakao da građani lično mogu da se uvere da je od juče most otvoren za pešake, a da će od ponedeljka biti pušten i saobraćaj preko njega.

"Kada kritike dolaze od onoga, ko je sportsku halu i pijacu gradio sa kumom, koje i do dan danas nisu puštene u rad, i na taj način opljačkao budžet i građane Zaječara, onda jedino što mogu da zaključim je da Ničić ponovo laže", rekao je Milivojević.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.