Za lidere G7 dve grupne fotografije na samitu u Nemačkoj

Izvor: Beta, 26.Jun.2022, 23:41

Za lidere G7 dve grupne fotografije na samitu u Nemačkoj

Jedna "porodična" slika na samitu Grupe sedam  industrijski najrazvijenijih zemalja sveta (G7) koji se održava u dvorcu Elmauu u Nemačkoj, nije izgleda bila dovoljna.Posle poziranja za grupnu fotografiju ranije danas, vodje SAD, Velike Britanije, Kanade, Francuske, Nemačke, Italije i Japana zajedno sa vodjama Evropske komisije i Evropskog saveta, drugi put su se okupili i smešili oko drvene klupe koja ima poseban značaj u pričama o skupovima G7.Na tom mestu su fotografi 2015. "uhvatili" tadašnju nemačku kancelarku Angelu Merkel i tadašnjeg predsednika SAD Baraka Obamu (Barack) kako razgovaraju. Tada je Merkelova bila domaćin godišnjeg samita G7 u tom luksuznom hotelu gde se grupa sastaje i ove nedelje.Na slici se vidi kako Merkelova gestikulira sa ispruženim rukama prema Obami koji sedi. Današnja fotografija je bila drugačija. Na slici se vide vodje, muškarci sa otkopčanim kragnama košulja, kako stoje ispred klupe, neki od njih sa prebačenom rukom preko drugog.  "Moramo ostati ujedinjeni" protiv Rusije, rekao je danas američki predsednik Džozef Bajden (Joseph Biden) saveznicima na početku samita G7.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

G7 samit: Šta velika sedmorka radi povodom Ukrajine – embargo na uvoz ruskog zlata

Izvor: Danas, 27.Jun.2022, 09:15

EPASamit Velike sedmorke u Nemačkoj Luksuzni dvorac – hotel, sa bazenima koje okružuju zeleni pašnjaci Bavarske i kameni planinski vrhovi Alpa, odabran je za mesto susreta lidera grupe G7 koja okuplja sedam najbogatijih svetskih država. Čelnici Nemačke, koja je domaćin i predsedavajuća grupe,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.