Vučić: Nije Đilas kriv zbog stanja u Beogradu, krivi smo svi mi!

Izvor: Press, 29.Sep.2013, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nije Đilas kriv zbog stanja u Beogradu, krivi smo svi mi!

Vicepremijer Aleksandar Vučić kazao je da je prezadovoljan predsednikom Tomislavom Nikolićem, da SNS ima preveliku odgovornost, što ljudi prepoznaju, te da moli ljude da doprinesu boljem stanju države.
- Pomozite državi! Nemojte da čekate da posao padne s neba. Tražite, a država će pomoći! - kazao je Vučić.
Rekao je da se nada da zbog reformi izbora neće biti, ali da ne može da isključi tu mogućnost, jer se u nemogućoj atmosferi ne može raditi.
Vučić je takođe kazao da postoji mogućnost zamrzavanja zapošljavanja u javnoj administraciji, o čemu će razgovarati sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem.
"Spreman sam da narednih dana napravimo dogovor da zamrznemo mogućnost zapošljavanja u javnoj administraciji i da to svedemo na 50 tokom godine, dakle, na minimum, da to budu izuzeci, onda kad su u pitanaju najstručnija lica", rekao je Vučić.

Naglasio je da bi se tim potezom konačno stalo na kraj stranačkom zapošljavanju, što se nikome, pa ni SNS, neće svideti!
Što se otkazivanja Prajda tiče, kazao je da je Prajd otkazan iz bezbednosnih razloga.
Na temu lošeg stanja u Beogradu, Novom Sadu, kao i u ostalim gradovima Srbije što se tiče maloletničke delikvencije koje ima sve više, Vučić je kazao da "za loše stanje nije kriv Đilas", niti bilo koji drugi gradonačelnik, već mi sami. Vicepremijer kazao je da su za to odgovorni svi, misleći na kompletno okruženje - od porodice, preko školstva...
Vučić je rekao i da SNS ima odlične kandidate za gradonačelnika Beograda, te da bi se mnogi zbog toga iznenadili.
Naglasio je i da su priče o diktaturi deo šireg političkog plana različitih lobija, političara, tajkuna, da lažno predstave Srbiju lošijom zemljom.
Rekao je i da je Abu Dabi Divelopment fond koji Srbiji daje 100 miliona evra, na 20 godina, sa grejs periodom od pet godina i kamatom od 2,5 odsto godišnje! Naglasio je da je prošla Vlada uzimala kratkoročni kredit sa kamatom od 8,3 odsto godišnje i da sada, samo za kamate, Srbija treba da plati milijardu evra!

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ: Gotovo je sa stranačkim zapošljavanjem

Izvor: Telegraf.rs, 29.Sep.2013

- Spreman sam da narednih dana napravimo dogovor da zamrznemo mogućnost zapošljavanja u javnoj administraciji i da to svedemo na 50 tokom godine, da to budu izuzeci, onda kad su u pitanaju najstručnija lica - rekao je vicepremijer.

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.