Parfem će imati mnogo bolje dejstvo ako ga čuvate na OVOM mestu!

Izvor: Press, 19.Nov.2014, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parfem će imati mnogo bolje dejstvo ako ga čuvate na OVOM mestu!

Čak i da imate savršenu sposobnost organizacije, verujemo da ovo do sada niste znali - neki kozmetički proizvodi imaće duži rok trajanja i znatno bolje dejstvo ako ih budete čuvali na nižim temperaturama.
Prirodni proizvodi
Većina kozmetičkih proizvoda danas sadrži konzervanse kako bi se sprečilo razmnožavanje bakterija na sobnoj temperaturi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Ali, ako koristite prirodne proizvode, najbolje bi bilo da ih držite u frižideru.
Parfemi
Držanje parfema što dalje od izvora toplote produžiće rok trajanja aktivnih komponenti u formuli. Skladištenje u fružideru sprečiće oksidaciju koja obično nastaje izlaganjem proizvoda suncu ili visokim temperaturama.

 
Kreme za područje oko očiju
Niska temperatura idealna je za područje oko očiju jer sužava krvne sudove, što će uzrokovati smanjenje otoka i protoka tečnosti u mekom tkivu.
Maske za lice
Maske za lice u vidu gela odlične su za hidrataciju i smirivanje kože, i najbolje je držati ih u frižideru, pogotovo ako je vaša koža sklona crvenilu.
Proizvodi sa određenim aktivnim komponentama
Čistoća i efikasnost aktivne komponente u proizvodu najbolje će se održati ako ga nakon otvaranja budete držali na niskim temperaturama. Ovo se naročito odnosi na proizvode koji sadrže retinol, vitamin C, peptide i hidrokinon.
Proizvodi sa metalnim aplikatorima
Neki proizvodi, poput roll-on gelova za ublažavanje kesica ispod očiju, sadrže metalne aplikatore koji, ukoliko su hladni, povećavaju efikasnost proizvoda.
Ajlajneri
Za precizniji potez, stavite ajlajner olovku u frižider 10 minuta pre nego što je zarežete i nanesete na oči. Ako ste u žurbi i potrebno vam je da se brže ohladi, poslužiće i zamrzivač.
Karmini i labela
Ima li žene kojoj se karmin ili labelo nisu istopili u džepu ili kolima? Držite ih na niskim temperaturama kako bi zadržali oblik, a ukoliko su već smekšali, vrlo brzo će vam opet biti na raspolaganju.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Kozmetički proizvodi koje bi trebalo da čuvate u frižideru

Izvor: Lepota i zdravlje, 20.Nov.2014, 00:02

Autor: Life Content, M.K...Neke od vaših omiljenih beauty proizvoda najbolje bi bilo da držite u frižideru. Zašto? Temperatura je pogodna – uvek je ista, ne dolazi do naglog porasta ili pada, što nepovoljno može da utiče na formilaciju samog preparata. Osim toga, na ovaj način možete produžiti...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.