PRIRODNI IZBELJIVAČI: Ovo voće vam može podariti blistav osmeh!

Izvor: Press, 06.Okt.2014, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIRODNI IZBELJIVAČI: Ovo voće vam može podariti blistav osmeh!

Nije potrebno da trošite velike sume novca na preparate za izbeljivanje zuba. Rešenje za belje zube krije se u ukusnim voćkama.
Banana
Možda ne jezgro banane, ali kora sigurno može da vam zube učini beljim. Unutrašnjim delom kore banane izmasirajte zube i desni. Neka to masiranje traje bar dva minuta, a potom zube operite pastom. Nakon što nekoliko dana budete ponavljali primetićete da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su vam zubi već blistaviji.

 
Jagoda
Za jagode i njihovu moć izbeljivanja zuba ste sigurno čuli, a već godinama slovi i za namirnicu koja je pravi prijatelj zdravlju zuba. Naime, u jagodama se nalaze voćne kiseline koje sprečavaju da se na zubima stvore mrlje od hrane i pića.
Jabuka
Sigurno su vam bake i dede pričale kako je jabuka prirodna četkica za zube. I upravu su! Kada žvaćete jabuku njeni komadići se zavlače među zube i desni, a u ustima se stvara nova vrsta pljuvačke koja čisti zube od bakterija i neutrališe kiselinu, pa tako čuva zube od nastajanja karijesa.
Limun
Kiselina iz citrusa, posebno limuna i limete u sebi ima enzime koji ubijaju bakterije među kojima su one koje su krive za loš dah. Takođe limun sadrži kiselinu koja nagriza mrlje koje se od hrane i pića stvore na zubima. Citrusi, takođe, povećavaju izlučivanje pljuvačke koja ispira ostatke hrane i pića koji se nakupe između zuba.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.