KINESKO ČUDO NAUKE: Napravili “veštačko Sunce” sa temperaturom od 100 miliona stepeni (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 16.Nov.2018, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KINESKO ČUDO NAUKE: Napravili “veštačko Sunce” sa temperaturom od 100 miliona stepeni (VIDEO)

Naprava koristi nuklearnu fuziju kako bi zagrejala prostor u velikom okruglom kućištu, dok 15.000 dolara košta samo da bi se uključila KINESKI naučnici su, u potrazi za čistim izvorom energije napravili “veštačko Sunce” na nuklearni pogon koje dostiže temperaturu od 100 miliona stepeni Celzijusa. Poređenja radi u središtu ove zvezde je “samo” 15 miliona stepeni.Pročitajte još: Kinezi grade “veštački Mesec” da osvetli ceo grad Iz Instituta za fiziku >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << plazme, pri Akadmeiji nauka Kine, saopšteno je da testiraju ovu napravu u obliku prstena kako bi reprodukovali proces u središtu zvezda, iz kog nastaje ogromna količina energije.Naprava koristi nuklearnu fuziju kako bi zagrejala prostor u velikom okruglom kućištu, dok 15.000 dolara košta samo da bi se uključila.Pročitajte još: Policija vežba na letećim motociklima (VIDEO) Cilj ambicioznog projekta je bolje razumevanje nuklearne fuzije da bi se jednog dana koristila kao alternativa fisiji u nuklearnim centralama, iza koje ostaje radioaktivni otpad.U Kini je inače nedavno najavljena izgradnja “veštačkog Meseca” koji bi kao satelit trebalo da bude lansiran u orbitu i služi kao zamena uličnoj rasveti.(rt.com)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kinezi napravili veštačko Sunce! (VIDEO)

Izvor: Svet plus, 16.Nov.2018

Kinezi su napravili veštačko "Sunce" na nuklearni pogon koji dostiže temperaturu do 100 miliona stepeni Celzijusa. Cilj ove naprave je da se izum kasnije koristi kao alternativa fisiji u nuklearnim centralama...Iz Instituta za fiziku plazme, u Akademiji nauka Kine saopšteno je da testiraju ovaj izum...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.