Kinezi napravili veštačko Sunce! (VIDEO)

Izvor: Svet plus, 16.Nov.2018, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi napravili veštačko Sunce! (VIDEO)

Kinezi su napravili veštačko "Sunce" na nuklearni pogon koji dostiže temperaturu do 100 miliona stepeni Celzijusa. Cilj ove naprave je da se izum kasnije koristi kao alternativa fisiji u nuklearnim centralama.

Iz Instituta za fiziku plazme, u Akademiji nauka Kine saopšteno je da testiraju ovaj izum u obliku prstena, kako bi reprodukovali proces u središtu zvezda, iz koga nastaje ogromna količina energije. Veštačko Sunce koristi nuklearnu fiziju, kako bi zagrejalo prostor >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << u velikom okruglom kućištu. Samo uključivanje ove naprave košta 15. 000 dolara.

Pored Sunca kinezi najavljuju i izgradnju veštačkog "Meseca", koji bi kao satelit trebalo da bude lansiran a služio bi kao ulična rasveta.

Kako izgleda završen projekat veštačkog Sunca pogledajte u videu u nastavku:

 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.