Država ne zna šta je „Nordeus“ do sada čekao sa donacijom porodilištima

Izvor: Njuz.net, 27.Mar.2013, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država ne zna šta je „Nordeus“ do sada čekao sa donacijom porodilištima

Napomena: Ova vest je šaljive prirode


Država smatra da privatne kompanije moraju da budu malo hitrije u poslovima za koje ona nema vremena



BEOGRAD, 27. mart 2013, (Njuz) – Vlada Republike Srbije iskritikovala je IT kompaniju „Nordeus“ jer su ovoliko odugovlačili sa donacijom od 180.000 evra za opremu neophodnu neonatološkom odeljenju GAK Narodni front.
Predstavnici države su izjavili za Njuz da bi privatne kompanije mogle da budu malo hitrije kada je reč o pomaganju ustanova kojima država ne pomaže.
- Ne znam koji deo reči „neophodno“ naše privatne firme ne razumeju. To je nešto bez čega se ne može i što je urgentno, i stvarno smatramo da je sve ovo moglo i ranije da se dogodi. Ko zna koliko beba neće imati koristi od ove donacije jer stiže prekasno – piše u Vladinom saopštenju za medije.
U saopštenju se dalje navodi da se država nada da ubuduće neće dolaziti do ovako neprijatnih situacija, kao i da „nije zadatak države da šalje podsetnike privatnicima, ali da su kod ovako ozbiljne stvari morali da reaguju“.
- Mi koji upravljamo zemljom imamo pametnija posla od kontrolisanja koliko brzo neki novac stiže na pravo mesto. Upozoravamo Nordeus i ostale potencijalne donatore da će, ukoliko se i ubuduće bude ovako odugovlačilo sa donacijama, država morati sama da uzme stvari u svoje ruke i lično se pobrine za porodilišta i zdravlje novorođenčadi, zapostavljajući ostale važnije obaveze – kaže se u saopštenju.
Viktor Marković
INSPIRACIJA: Nordeus donirao 20 miliona dinara GAK-u

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.