Porodilištu Narodni front donacija 20 miliona dinara

Izvor: Blic, 27.Mar.2013, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodilištu Narodni front donacija 20 miliona dinara

Ginekološko akušerska klinika "Narodni front" dobila je danas donaciju od 20 miliona dinara, koja će, kako kaže direktor ove ustanove Dušan Stanojević, biti utrošena za opremanje neonatološkog odeljenja.

On je naglasio da je rekonstrukcija ovog odeljenja u toku i da će biti završena za nekoliko nedelja.

"Narodni front je najveće porodilište u Srbiji, gde se godišnje rodi više od 7.000 beba. Oko 10 posto njih radja se pre vremena, što sa sobom nosi i određene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rizike od morbiditeta. Mi smo se dali u borbu da sve te bebe prežive, a za to je potrebna i savremena intenzivna nega", naglasio je Stanojević.

Novac za opremanje neonatologije donirala je kompanija Nordeus kroz projekat "Bitka za porodilišta" Fonda B92, a od njega će biti nabavljeni inkubatori, ventilatori, monitori, infuzomati, medicinski gasovi.

Predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić rekao je da je ova mlada kompanija pokazala visok stepen društvene odgovornosti, jer svoj uspeh dele sa zajednicom i dodao da je u akciji "Bitka za porodilišta" do sada opremljeno šest porodilišta opremom koja im je bila neophodna.

Direktorka finansija kompanije Nordeus Jovana Gajić, rekla je da nije bilo dileme gde bi trebalo da ode donacija, jer su na odeljenju neonatologije najugroženije, prevremeno rođene bebe.

Ona je pozvala i druge kompanije da u sladu sa svojim mogućnostima pridruže akciji, kako bi oni kojima je pomoć potrebna dobili je blagovremeno.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.