Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Mar.2012, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wikileaks: Sanader podnio ostavku zbog prijetnji mafije

Analitičar Marko Papic izvjestio je svoju centralu u američkoj privatnoj obavještajnoj agenciji Stratfor 17. rujna 2009. godine da mu je izvor javio da je tadašnji hrvatski premijer Ivo Sanader dao ostavku zbog organiziranog kriminala, javlja HRT.  Navodno je imao posao s lukom Ploče, nakon čega je uslijedio ultimatum ako se ne povuče iz politike, počet će mu ubijati članove obitelji. Kao izvor, Papić navodi jednog švedskog zastupnika (ili zastupnicu) koji je tijesno povezan sa ...
Pogledaj vesti o: Wikileaks

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Stratfor: Sanadera je na ostavku 2009. natjerala mafija

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Mar.2012

ZAGREB - "Povezao se s organiziranim kriminalom, a oni su mu rekli da bira: da se povuče iz politike ili će mu početi ubijati članove obitelji."

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.