Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2017, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikiliks proglasio pobjedu zbog smanjenja kazne Meningu

VAŠINGTON - Vikiliks je proglasio "pobjedu" sinoć nakon što je Bijela kuća objavila da je predsjednik SAD Barak Obama smanjio kaznu vojniku Čelsi Meningu koji je bio osuđen na 35 godina zatvora zbog odavanja poverljivih američkih dokumenata.

"Pobjeda: Obama smanjio kaznu Čelsi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Meningu sa 35 na 7 godina zatvora. Iz zatvora izlazi 17. maja", objavljeno je na Tviter nalogu Vikiliksa, prenio je AFP.

Mening, čije je pravo ime Bredli, osuđen je u avgustu 2013. godine za špijunažu zajedno sa drugim službenicima, nakon objavljivanja dokumenata na sajtu Vikiliks.

Početkom januara osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž je najavio da bi pristao na ekstradiciju Americi ako Obama smanji kaznu Meningu.

U međuvremenu je jedan zvaničnik Bijele kuće rekao da na odluku o smanjenju kazne Meningu nikakav uticaj Vikiliks ili Asanž, prenosi Rojters.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.