Vikiliks: Bredli Mening hteo da se obesi u zatvoru

Izvor: Blic, 01.Dec.2012, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vikiliks: Bredli Mening hteo da se obesi u zatvoru

Američki vojnik Bredli Mening koji je optužen za davanje informacija sajtu Vikiliks izjavio je danas da je razmatrao mogućnost samoubistva tokom predistražnog postupka.

Mening je danas dao iskaz i to je njegovo prvo javno pojavljivanje od hapšenja 2010. godine. On je od suda zatražio odbacivanje slučaja, navodeći da je nezakonito držan u zatvoru devet meseci.

Za to vreme bio je u striktno ograničenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uslovima, što je trebalo da ga spreči da pokuša samoubistvo. Mening je prebačen iz vojnog američkog zatvora u Kuvajtu u Virdžiniju, pošto je uhvaćen da pravi omču pomoću koje je želeo da se obesi.

Mening je optužen da je prosledio dokumenta, depeše i poverljivu američku diplomatsku prepisku, sajtu Vikiliks čiji je osnivač Džulijan Asanž. Mening je uhapšen u maju 2010. godine. Tužilaštvo je ranije saopštilo da neće tražiti smrtnu kaznu.

Povezane vesti: Ključni dokaz protiv Asanža ne sadrži njegov DNK "Vikiliks": Bredli Mening u februaru pred vojnim sudom SAD: Neosnovane Asanžove izjave da ga progonimo Ambasadorka se vratila u Ekvador zbog Asanžovog zahteva za azil Asanž u Ambasadi Ekvadora u Londonu, traži politički azil

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.