VIKILIKS REGISTROVAO DOMEN U ŠVAJCARSKOJ

Izvor: Kurir, 03.Dec.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIKILIKS REGISTROVAO DOMEN U ŠVAJCARSKOJ

BERN - Kontroverzna organizacija "Vikiliks" ponovo se pojavila na internetu, pošto je bila zatvorena jedno vreme zbog kompjuterskog napada velikih razmera. Organizacija se ponovo pojavila pod novim domenom, registrovanim u Švajcarskoj. Do sada je adresa

BERN - Kontroverzna organizacija "Vikiliks" ponovo se pojavila na internetu, pošto je bila zatvorena jedno vreme zbog kompjuterskog napada velikih razmera. Organizacija se ponovo pojavila pod novim domenom, registrovanim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Švajcarskoj. Do sada je adresa njihovog sajta bila "wikileaks.org" a od petka su na "wikileaks.ch", javlja Bi-Bi-Si.

Prethodni provajder domena i imena vebsajta "Vikiliks", američka kompanija "EveryDNS.net", odlučila je da zatvori sajt "Vikiliksa". Kompanija je objasnila da veliki broj kompjuterskih napada na sajt "Vikiliks" preti da ugrozi ostale korisnike njenih usluga.

Iz "Vikiliksa" poručuju da su na meti pokušaja da im se omete rad od kako su počeli da objavljuju na hiljade poverljivih američkih diplomatskih depeša o međunarodnim odnosima i vojnim aktivnostima SAD.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.