Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Dec.2011, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Vikiliks: Mening pred američkim sudom

Američki vojnik Bredli Mening, koji je osumnjičen da je odao povjerljive državne dokumente internet stranici "Vikiliks", pojaviće se danas po prvi put pred vojnim sudom. Mening je uhapšen u Iraku, maja 2010. godine i od tada se nalazi u vojnom pritvoru. Sudski proces biće obavljen uz jake mjere obezbjeđenja u vojnoj bazi u Merilendu. Mening je optužen i za "pomaganje neprijatelju", za šta može biti osuđen na smrt.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bredli Mening, Vikiliksov izvor, danas pred vojnim sudom

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Dec.2011

VAŠINGTON - Američki vojnik Bredli Mening, koji je osumnjičen da je odao povjerljive državne dokumente internet stranici "Vikiliks", pojaviće se danas po prvi put pred vojnim sudom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Izvor Vikiliksa pred vojnim sudom

Izvor: TvojPortal.com, 16.Dec.2011

Izvor:GlasAmerike Američki vojnik Bredli Mening, koji je optužen za odavanje poverljivih dokumenata koji su se kasnije pojavili na sajtu Vikiliks, pojavio se danas prvi put pred vojnim sudom na početku pripremnog ročišta za suđenje. . . Meningov advokat Dejvdi Kumbs je na tom ročištu zatražio...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.