Sledeća meta Vikiliksa su američke banke

Izvor: Vesti-online.com, 30.Nov.2010, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledeća meta "Vikiliksa" su američke banke

"Vikiliks" je objavio da će sledeća meta njegovog udara biti američke banke, jer će uskoro objaviti poverljiva dokumenta bankarskog sektora.

Osnivač Vikiliksa, Džulijan Asanž najavio je da će velike američke banke biti sledeća meta nove objave poverljivih dokumenata, na njegovom sajtu, početkom iduće godine.

U intervjuu poslovnom magazinu "Forbs", Asanaž je rekao da početkom sledeće godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << planira da objavi podatke o velikim američkim bankama koji potvrđuju flagrantno kršenje propisa što bi moglo da sruši jednu ili dve banke. On je odbio da iznese više detalja o imenima banaka, koje će se naći na udaru.

"To nije veliki materijal, kao onaj o Iraku, ali radi se o desetinama ili stotinama hiljada dokumenata", rekao je osnivač "Vikiliksa" za Forbs.

Asanž je izjavio da je Vikiliks dosad davao prioritet u objavljivanju dokumenata, koji se odnose na Vlade i međunarodne odnose, ali je objasnio da se oko 50 odsto informacija, kojima raspolaže, odnose na privatne firme i banke.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.