SAD: Asanž hoće da skrene pažnju sa silovanja

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2012, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Asanž hoće da skrene pažnju sa silovanja

Američki Stejt department optužio je osnivača sajta Vikiliks Džulijana Asanža da kritikama na račun SAD pokušava da skrene pažnju sa optužbi za seksualno zlostavljanje, za šta ga terete u Švedskoj.

SAD: Ne zanima nas Asanž, on je problem Velike Britanije

 

 

Stejt department navodi da Asanžov slučaj nema nikakve veze sa SAD ili sa objavljivanjem američkih depeši preko sajta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Vikiliks.

 

Naglašava se da je izručenje Asanža isključivo stvar Velike Britanije, jer se onivač Vikiliksa nalazi u ambasadi Ekvadora u Londonu, kao i Švedske i Ekvadora.

 

Portparolka Stejt departmenta Viktorija Nuland kritikovala je Ekvador, zbog toga što je odobrio politički azil Azanžu, optužujući tu državu da je pokušala da taj problem prenese na Organizaciju američkih država, međunarodnu organizaciju koja okuplja 35 zemalja Severne i Južne Amerike.

 

Asanž je s balkona ambasade Ekvadora pozvao američkog predsednika Baraka Obamu da prekine "lov na veštice" i poručio da je žrtva američke politike.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.